Van valakinek tapasztalata a közép Ázsiai Juhásszal?
Nekem volt egy szukám, és most van egy kanom.
nagyon domináns kutya, csak erőskezű, gyakorlott kutyásnak ajánlanám, mivel 60-80 kiló színtiszta izmot nem fogsz tudni erővel visszafogni, ha ő menni akar...
Türkmenisztánban tigrisek, medvék, farkasok ellen védte a nyájat.
Viszonylag keveset eszik felnőttként (amúgy egy zabagép), de fontos, hogy minőségi kaját kapjon, különben csontrákja vagy más baja lesz.
Az én szukám általában jól kijött a többi kutyával, gyorsan lerendezték az erőviszonyokat - mondanom sem kell, harc nélkül hódoltak be neki a legdurvább kanok is. 8a nagytestűek is)
Viszont a szukákkal kibírhatatlan volt...
Volt is belőle gondunk rendesen.
lakott területnek még a közelében is csak pórázon sétáltatható, mi elkövettük azt a hibát, hogy a faluszélen elengedtük. látott valamit a bozótban, elrohant. 3 másodperc múlva egy megtermett kóborkutya teteme szaltózott a levegőben...
Szóval nagyon nem vicc ez a fajta.
Próbálták alkalmazni a rendőrségnél, de túl nagy a rizikója, hogy akit elkap, azt nem engedi el élve.
(Az enyémhez ha beugattak kisebb fejű kutyák a kerítésen, lenyúzta a képükről a bőrt, vagy leharapta a mancsukat...
Műanyag tálba ne adj neki enni, mert olyan falánk, hogy a tálat is megeszi.
Amúgy a gazdájához nagyon hűséges, ragaszkodó.
De nagyon nagy meló kivívni a tiszteletét, pláne, amikor az édes kis kölyök elkezd kamaszodni és felmérni az erejét...
Kedves "utolsónak gratulálok" szeretném viszonozni a gratulációdat, remélem, örömöd telt ebben a fontos hozzászólásban.
A szuka 3 évesen került hozzánk egy borzasztó gazdától, aki sz.rral etette és egész nap láncon tartotta a városban. Nevelés 0.
Így is hihetetlen változáson ment át a kutya nálunk, mi ennyire tudtuk megnevelni.
Szerintem téged kapásból széttépett volna.
11:31
Szeretem az olyan embereket akik a kutyájuk romboló képességükkel kérkednek. Ezeket a történeteket inkább titkolnám.
Kedves mármegintte nem szeretném szét trollkodni a kérdést, zárjuk le annyival, hogy olvasd el még egyszer az írásom, ha elsőre nem volt érthető.
Egy pillanatig nem kérkednék azzal, ahogy azoknak a szegény kutyáknak az életük véget ért. Azért írtam, mert az én tapasztalatom ez. Jó, ha felkészül rá a kérdező/leendő tulajdonos, hogy könnyen megeshet ilyen dolog vele is. Hogy ezt elkerülje, tanuljon inkább az én hibámból.
Az meg nem kérkedés, hogy leírom a kutyáról a szimpla tényeket, hogy milyen erős és domináns fajta.
Egyéb probléma óhaj sóhaj?...
Kedves Kérdező, elnézést az offolásért, én ezzel lezártam az ügyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!