Miért vannak kitörései a kutyánknak?
6 hónapos rottweiler-ről van szó,aki szófogadó már tud ülni,feküdni,pacsit adni parancsra,de néha,például ma mikor bement a helyére kakilni,odahívtam,hogy megdicsérjem.Odajött megsimogattam és aztán elkezdett szaladgálni,mint a mérgezett egér,ugrált rám,mint ha meg akart volna harapni éreztem a fogát is.Nem tudtam mire véljem,mert ha örül a dicséretnek nem akar megharapni gondolom.
A másik tegnap történt mikor játszott a homokozóban és már a homokot szétkaparta rászóltam és egyből leugrott és ugyan úgy szaladgált össze-vissza!
Nagyon félek,hogy ebből bajok lesznek!Segítsetek,mit tegyek???
Nincs baj. ő egy 6 hónapos kutyakölyök. kell egy kicsit vadulnia. Mennyit van más kutyákkal,amikor kitombolhatja magát? vagy mennyit játszotok rohangálva?
A kutyáknek, a nagyon jól nevelteknek,és a kiképzetteknek is szükségük van egy kis tombolásra.
Nekem 4 van, naponta fél órára meőrülnek és rohangálnak, játszanak. Utána ugyanaz a jólnevelt kutya mint előtte.
Tehát, akkor 6 hónapos és az a gond, hogy rohangászik (jó gyorsan) fel-alá, ugrál is olykor és harapdálja a kezed.
Na már most a harapdálásról és az ugrálásról szoktasd le, a futkosással pedig nincs semmi gond. Egyszerűen épp így játszik, vezeti le a feles energiáját.
Én a mi volt kutyánkat volt, hogy így futtattam meg mikor tanulás közben már láttam rajta, hogy nagyon izgága, nem tud figyelni. Aztán volt még egy kis nyugodtam levezető játék, gyakorlás és végül játékkal zártuk. Nem lett tőle aggrészív. Egy normális jól nevelt kutya volt, soha senkit nem bántott. Téged pedig látom főként ez a bolond rohangászása zavar, nem fog tőle rossz, neveletlen kutya válni belőle. Főleg, ha továbbra is foglalkozol vele, neveled, tanítgatod.
ma 17:50-es vagyok.
Igen, ahogyan előttem írták ezt a rohangászást ha nem is teljesen, de lényegében ki fogja nőni. Nekem a labim csinálta ezt, de ő még öreg korában is. Hisz még ekkor is bármikor vevő volt egy kis bolondozásra, játékra, akár mint kölyök korában. Sőt sokszor még -öregen is- ő kezdeményezte a játékot.
Csak megijedtem!Köszi nagyon megnyugtattatok!
Ja és azt elfelejtettem,hogy amikor odanyúlok a játékához odakap a kezemhez ilyenkor adok neki egy "nyaklevest" de nem akar leszokni róla!Ilyenkor mi a teendő??
17:50-es újra.
Ha bármijét el szeretnél venni, de ő odakap, akkor tereld el róla a figyelmét egy jutalom falattal. Először csak engedjen annyit a jutalomért cserébe, hogy hozzáérsz a játékához, de nem veszed el. Amint megteszi, gyakoroljátok még így egy kicsit és minden egyes sikeres teljesítésnél adj neki jutalomfalatot, és dicsérd is meg. Aztán pedig már vedd is el, de amint megette a jutalom falatkát add is vissza neki. Így látni fogja, hogy bár elvetted, de mivel nem tiltakozott kapott valami finomságot, sőt pillanatok alatt újból nála volt a játék. Ezt az időt fokozatosan növeld, még nálad a játék. Ha elkezd érte felugrálni, ne add neki vissza. Szokja meg mondjuk azt, hogy ha kéri a játékát szépen álljon meg, vagy üljön le. Akár mondhatod is neki, hogy üljön le és jutalomként a játékot kapja meg. Hidd el, ha következetesen csinálod hamar felfogja a dolgot. Amikor ugrik, akkor pedig mond, hogy NEM, NEM SZABAD, közben pedig "lépj rá" a hátsó lábára. Már nem szó szerint, csak éppen nyomd meg kicsit a talaj felé a te lábaddal az övét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!