Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Agresszió, vagy valami más?...

Agresszió, vagy valami más? Sohasem láttam még ezt a viselkedést más kutyáktól

Figyelt kérdés

Eddig azt hittem a kutyámról, hogy agresszív más kutyákkal szemben, de tegnap tapasztaltam a furcsa dolgot vele kapcsolatban.

Szóval a házunktól nem messze van egy ilyen rét féleség és amellett van egy telek, ahol van két kutya. Tegnap, nem tudom hogy hogy, de kibújtak a kerítés alatt, és csaholva jöttek az én kutyám felé. Én már elengedtem a pórázól a sajátomat. A kutyám a következőket csinálta: (megpróbálom valamennyire leírni a testbeszédét, hátha így könnyebb megérteni)

Magasra tartott farokkal, kihegyezett füllel elkezdett ügetni a két kutya felé. Nem ugatott, a szája zárva volt. Erre a két kutya közül a nagyobbik elkezdett visszarohanni a kerítés mögé, az enyém meg utána. Közben az enyém átgázolt a másik kutyuson. Mire az elkezdett nyüszíteni. Nem láttam hogy megharapta volna az enyém, de nem hiszem, mivel nem maradt ott vele "harcolni" hanem szaladt a másik kutya után. A nagyobb kutya visszamenekült a kerítés mögé, majd összeszagolt az én kutyámmal. Az enyém magasra tartott farokkal csóválni kezdett, a fülét pedig hátracsapta. Ezután elhívtam a kutyám, ő jött és mentünk tovább.

Remélem sikerült érthetően leírni. Ti ezt agressziónak látjátok? Szerintem nem az. Pórázon viszont acsarkodik a többivel, így nem is merem odaengedni hozzájuk. Pórázon a kerítés mögötti kutyáknak is megy neki, és ha meglát egy idegen kutyát amikor kint van az utcán először nagyon izgatott lesz, aztán nekifeszül a póráznak, és meg akarja támadni.

Bocsi hogy ilyen hosszan írtam, de még sohasem láttam kutyát amelyik így viselkedik. Mitől lehet ez? A póráz miatt?

2011. máj. 26. 07:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A pórázon lehet hogy veszélyben érzi magát, mert nem tud menekülni. Barátnőmék kutyáját egyik éjszaka megölte a medve. Miért? Meg volt kötve, így se elmenekülni, se támadni nem tudott.

Nagyapám egyszer sétáltatta a farkaskutyáját. A környéken él egy puli. Arrafele gyakran kiengedik a kutyákat. A pulinak, név szerint Vacaknak az volt a szokása, hogy a pórázon lévő kutyát megtámadja. A németjuhász nem tudott védekezni a póráz miatt. Nagyapám nem akarta elengedni, mert ugye a mi kutyánk keresztben lenyeli Vacakot.

2011. jún. 10. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!