Túl késő tanítani 1 éves kutyusom?
Figyelt kérdés
van egy spitzem 1 éves.. kisebb korában jártunk kutyasuliba, 1-2 parancs szót tud. Esetleg arra, hogy itthon(panelházba) ne pisiljen, hanem séta alatt lent intézze a dolgait, ahhoz már késő?:S vagy a normális behíváshoz, és hogy marad? (bocsi kicsit értelmetlenül írtam le)2011. máj. 25. 21:16
11/15 anonim válasza:
21:44 Nem szabad leszidni?? Akkor hogy neveled a kutyádat? Mutogatsz neki, vagy erős rágondolással, átjátszod a fejébe? Kutyát, igen is le kell szidni! Nem verni, csak határozottan rászólni, hogy tudja amit csinál, az nem jó. Ha nem szólsz rá, akkor azt csinál, amit jónak lát...
12/15 A kérdező kommentje:
oké köszönöm, eddig mindig kapott a popsijára(persze nem nagyot:D), de akkor a határozottabb szigorúbb szólás előnyösebb..? köszönöm a válaszokat ismét:)
2011. máj. 25. 22:02
13/15 anonim válasza:
Szép utópia ez a "nem kell leszidni a kutyát", de a nevelés része az is hogy a helytelen viselkedést is a tudomására hozzuk! Ennek is ugyanaz a kulcsa, mint a dicséretnek: a jó időzítés. Ha odapisil a szoba közepére majd rögtön örömmel odaszalad hozzád, akkor már nem szabad leszidni, mert benne csak az marad meg, hogy "kedvesen odaszaladtam a gazdihoz az meg leordította a fejemet". Nem azzal fogja összekötni, hogy 10 másodpercel korábban rossz helyre pisilt. Tehát büntetni utólag sohasem szabad, mindig csak abban a pillanatban, amikor éppen a nem kívánt viselkedést produkálja.
14/15 A kérdező kommentje:
hu.. erre nem is gondoltam még..szegény..akkor néha azért lett leszidva mert örült nekem?:S:DD azért köszönöm, okosabb lettem :P:)
2011. máj. 26. 15:23
15/15 anonim válasza:
Én voltam a "nem szabad leszidnis". Elnézést, hogy félre érthető voltam, egyrészt az előttem válaszoló amit leírt, amiatt írtam, és az természetes, hogy egy határozott NEM-mel, vagy nem szabaddal rászólsz, de sajnos sok ismerősöm amikor leszidja a kutyáját, akkor ordítozik vele, szegény kutya meg azt sem tudja, mi van. ha kiabálva elkezded ecsetelni neki, hogy mi a helyzet, akkor nem érti meg, csak megrémül, azt sem tudja, mit vétett. Például nézd: a gyerekednek mondhatod, hogy mit csinált rosszul, megérti, hogy miért nem szabad, de a kutyus csak annyit fog fel belőle, hogy a gazdi össze-vissza kiabál, és ez ijesztő, nem tudom mi történt.
Még egyszer bocsánat, hogy félreérthetően írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!