Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Túl késő tanítani 1 éves...

Túl késő tanítani 1 éves kutyusom?

Figyelt kérdés
van egy spitzem 1 éves.. kisebb korában jártunk kutyasuliba, 1-2 parancs szót tud. Esetleg arra, hogy itthon(panelházba) ne pisiljen, hanem séta alatt lent intézze a dolgait, ahhoz már késő?:S vagy a normális behíváshoz, és hogy marad? (bocsi kicsit értelmetlenül írtam le)
2011. máj. 25. 21:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
21:44 Nem szabad leszidni?? Akkor hogy neveled a kutyádat? Mutogatsz neki, vagy erős rágondolással, átjátszod a fejébe? Kutyát, igen is le kell szidni! Nem verni, csak határozottan rászólni, hogy tudja amit csinál, az nem jó. Ha nem szólsz rá, akkor azt csinál, amit jónak lát...
2011. máj. 25. 21:57
 12/15 A kérdező kommentje:
oké köszönöm, eddig mindig kapott a popsijára(persze nem nagyot:D), de akkor a határozottabb szigorúbb szólás előnyösebb..? köszönöm a válaszokat ismét:)
2011. máj. 25. 22:02
 13/15 anonim ***** válasza:
Szép utópia ez a "nem kell leszidni a kutyát", de a nevelés része az is hogy a helytelen viselkedést is a tudomására hozzuk! Ennek is ugyanaz a kulcsa, mint a dicséretnek: a jó időzítés. Ha odapisil a szoba közepére majd rögtön örömmel odaszalad hozzád, akkor már nem szabad leszidni, mert benne csak az marad meg, hogy "kedvesen odaszaladtam a gazdihoz az meg leordította a fejemet". Nem azzal fogja összekötni, hogy 10 másodpercel korábban rossz helyre pisilt. Tehát büntetni utólag sohasem szabad, mindig csak abban a pillanatban, amikor éppen a nem kívánt viselkedést produkálja.
2011. máj. 26. 10:32
 14/15 A kérdező kommentje:
hu.. erre nem is gondoltam még..szegény..akkor néha azért lett leszidva mert örült nekem?:S:DD azért köszönöm, okosabb lettem :P:)
2011. máj. 26. 15:23
 15/15 anonim ***** válasza:

Én voltam a "nem szabad leszidnis". Elnézést, hogy félre érthető voltam, egyrészt az előttem válaszoló amit leírt, amiatt írtam, és az természetes, hogy egy határozott NEM-mel, vagy nem szabaddal rászólsz, de sajnos sok ismerősöm amikor leszidja a kutyáját, akkor ordítozik vele, szegény kutya meg azt sem tudja, mi van. ha kiabálva elkezded ecsetelni neki, hogy mi a helyzet, akkor nem érti meg, csak megrémül, azt sem tudja, mit vétett. Például nézd: a gyerekednek mondhatod, hogy mit csinált rosszul, megérti, hogy miért nem szabad, de a kutyus csak annyit fog fel belőle, hogy a gazdi össze-vissza kiabál, és ez ijesztő, nem tudom mi történt.

Még egyszer bocsánat, hogy félreérthetően írtam.

2011. máj. 26. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!