Vélemények a kaukázusi juhászkutyáról?
leonbergi?
nagytestű, mackós, tiszteletet parancsoló, de sokkal könnyebb vele az élet :)
Én is csak ajánlani tudom a leonbergit. Békés, jóindulatú, méretre ugyanaz mint a kau. Házőrzőnek mondjuk nem a legjobb, de azért a mérete miatt tekintélyt parancsoló. Tesóméknak ilyen van.
Pásztorkutyát csak akkor, ha keménykezű és következetes vagy, gyerek mellé kaut nem ajánlom. Ha már mindenáron pásztorkutya, akkor komondor, az nem annyira temperamentumos.
Igen, az összes pásztorkutya keveset eszeik. Kau, Káj, Kangal, Komondor, Kuvasz, Dél-orosz, Sarplaninac, stb. Egyszerűen ők soha nem kaptak sok kaját, akkor is általában savót vagy néha egy-egy elhullott jószágot.
Nem szabad őket egy napon emlegetni táplálkozásban a hasonló méretű masztiffokkal vagy pl. a bernáthegyivel.
Hát, azért az túlzás hogy keveset, a két kilós tészta egy kis levessel simán lemegy reggelire.
Nekünk tényleg semmilyen negatív élményünk nincs vele, hihetetlen nyugodt,s emmi kárt nem csinál.
Minden kutyánál fontos milyen szülöktől veszed.
egyrészt tésztára (szénhidrátra) a kutyának nem sok szüksége van, másrészt ha nyomod neki, mint süket a csengőt, akkor persze, hogy megeszi... van hely, belefér :D
de biológiai igénye nincs ennyi kajára.
viszont ha tolod neki, akkor el is hízik tőle, eltunyul, úgyhogy a mozgásigényére sincs gondod... végülis praktikus megoldás...
én szeretem életerősnek, energikusnak tudni a kutyáimat - nem csak a kaut, mindegyiket - úgyhogy sportos kondiban vannak tartva, és a nyárra való tekintettel aktívan dolgozik a furminátor, hogy minél könnyebb legyen neki a melegben. meg is látszik egyébként, ma is megvolt a deles séta 4km ügetőtempóban + úszás igény szerint, nem igazán hatotta meg. estére már itt fog megint sürögni a következő futtatásért...
Tésztát nem szoktak kutyának adni. Nagyon-nagyon ritkán oda lehet adni neki a megmaradt maradékot, de a kutya húsevő. Én tápot is csak végszükség esetén adok nekik (ha elfelejtem kiolvasztani a húst). Amúgy hús + répa/káposzta + rízs/kukoricadara/búzadara/zab.
Szeretem szikáran tartani a kutyákat, akkor egészségesek. Az elhízott kutya lassú, lomha és rövidebb ideig él. Az én kutyám kb. 2 farhátat eszik meg naponta, a nagy melegekben még annyit sem. Egy fele ekkora németjuhász néha többet megeszik.
igen! az utolsóval teljesen egyet értek!
annyit még hozzátennék, hogy a farhát nem hús :) az csont meg bőr...
akkor már inkább csirkefej, de sokkal inkább valami nyesedék (nálunk pl. mell nyesedéket lehet a baromfiboltban kapni).
de az én kutyám egyébként marha húst eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!