Dobermannosok! Mit szóltok ehez?
Ezek hülyék!!! Mindenből és minden áron : PÉNZT, PÉNZT, PÉNZT.
Ez a mai kormányzás lényege. Én nem akarok senkivel vitatkozni, de az ivartalanítás sokkal rosszabb csonkítás mint a fülkupírozás. Bírom már, hogy olyanok nyilatkoznak/hoznak törvényeket akiknek halvány lila fingjuk sincs a dolgokról. Ez a 21. sz.-i M.o.
Gratula aki kitalálta. Falun kinek lesz pénze ivartalatíttatni? Ki tudja ilyen fizetések mellett kifizetni a több 100 ezer ft-os bírságot? Mi alapján kötelező a szájkosár? A hamis csivavára is fel kell tenni, amit 10 méteres flexin sétáltatnak? Komolyan mondom ha tehetném itt hagynám ezt a hülye országot.
Nehogy már én tegyek szájkosarat a kutyámra, amikor hetente jönnek nekünk kis vakarcsok. ÁÁÁHHH... Nem is húzom magam rajta tovább.
Amúgy köszi a cikket...érdekes és vitás (szerintem)...
Én egyetértek vele, bár nem dobim van.
És nem csak pénzről szól a dolog, ha figyelmesen elolvasta volna az első, akkor látná, hogy a csippezett és örökbefogadott kutyák esetében mentesülnek az ebadó alól. Lefordítva, aki betartja a törvényt, miszerint már tavaly sem cserélhetett volna gazdát kutya chip nélkül, hiába csak ajándékozásról van is szó, azoknak nem kell fizetniük.
A befolyt összegnek legalább a felét visszaforgatnák az ivartalanítási akciókba, ami szintén pozitív, mert sokan azért nem viszik ivartalanítani a kutyát, mert hú az mennyi pénz.
A fülvágás tiltását is csak támogatni tudom. Ez csak a gazdáknak okoz örömet, hogy hú, keményebbnek tűnik a kutyám, szuper. Ha már dobermannos a kérdés, nekem ők is lifegő füllel tetszenek jobban.
Ó, persze...a befolyt összeg...
Sajnos M.o.-on élünk, így kételkedek a befolyt összeg visszafordításában. Egy a lényeg: mindenből pénzt csinálni, minden áron. Van 2 teknősöm. Vessünk ki adót arra is. A hörcsögökre is, a macskákra is. Az állatkínzók pedig ússzák meg felfüggesztett börtönnel. Az állatkínzás pedig nem a fülvágással kezdődik.
10:23-nak!
Nem azért vágatunk fület mert "keményebbnek néz ki" Sokkal jobban kiadja a fej formáját egy vágott fülű dobi. Egyáltalán nem állítkínzás a fülvágás,soha nem fájt egyetlen vágottfülű kutyámnak sem,precizen altatással csináljuk. Az állítkínzás ott kezdődik amikor egy kutya 10 évig 1 méteres láncon él,vizes kenyeret eszik,és még sosem látott ingergazdag teret.
Öntenék én a te füledbe...!!!!!!!!
Voltál már kapcsolatba ilyennel???????? Mert én igen. Akkor nem ezt mondanád.!!!
Válaszra sem vagy méltó egyébként. Alapból nem foglalkozok buta emberekkel...
Inkább vezessenek be alomellenőröket, bujják az expressz oldalt, és számolják fel a szaporitótelepeket. Jaa, ez már nem megy. Akkor fizessenek azok akik regisztrált tulajdonosok, mert azokat utol lehet érni. A fül-farok kupirozásról meg annyit, hogy a XIX. század vége ota, miota a fajtát kitenyésztették, a vágott fül, és farok standard.
Bár minden állat csak annyit szenvedne, mint a vágott farku fülű dobermannok!!!!
Kedves utolsó hozzászóló!
Szívemből szóltál és teljesen igazad van!!!! Egyetértek veled, csak sajnos kevesen vagyunk!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!