Milyen megoldások vannak amivel távol tudnám tartani a szomszédkutyát a kertemtől és kutyámtól?
A szomszédkutyája átugorja a 2 méteres kerítést és összetapossa a palántákat a kertemben, rá támad a saját kutyámra a saját kertemben.
Az ő kutyája egy nagy termetű keverék, aki ráadásul elég agresszív is, az enyém egy kis termetű, szelíd kutya. Vajon milyen esélyei lehetnek?
Rá lett szólva, hogy kösse meg a kutyáját vagy zárja el. De csak röhög rajtunk és a szemünk láttára, fülünk hallatára dícséri a kutyáját, amiért átjön a kertünkbe.
De ez még semmi, mert én lassan szülök. Mi lesz, ha meg lesz a gyerek? Páromat legutóbb a kutyája nem engedte oda a saját kocsijához, vicsorgott, morgott rá. Ne menjek majd ki a gyerekemmel a kertbe, mert ő nem képes elzárni a kutyáját. Mit lehet tenni?
a kerités tetejére pengés szögesdrótot kell rakni.
esetleg villanypásztor telepitésével.
...
Tisztelt Kérdező!
Tegyen nyugodtan feljelentést települése jegyzőjénél, ugyanis ilyen ügyekben a jegyző az elsőrendő állatvédelmi, hatósági személy, megbízott. Kötelezsége rövid időn belül intézkedni. De ha nagyon veszélyes az ügy akkor, - mivel említette, hogy nemsokára gyermeke születik - a rendőrségen tegyen feljelentést, hívja ki őket. Szomszédja tevékenysége törvényellenes !!!
Sajnos ahol lakom - egy faluban- ott is vannak ilyen felelőtlen emberek. Én is negyedeévente jelentgetek már, szerencsére megoldják a hatóságok az ügyet.
Valószínűleg a szomszédját kötelezni, foglyák, hogy akerítést erősítse, nagyobbítsa meg, amennyiben ez nem lehetséges, vagy nem tesz eleget a szomszéd az előírásnak a kutyát elkobozzák, vagy kiirtják.
Na gratulálok, ti szent állatvédők. Ha holnap meg lenne egy olyan kérdés hogy: Megmérgeztem a szomszéd kutyáját, jól tettem? Akkor meg mindenki elküldené a kérdezőt a francba, hogy állatkínzó.
Egyébként nem biztos hogy meg lehet nagyobbítani a kerítést, mert lehet hogy a szomszédé, és a másik oldalon lévő a kérdezőé. Ilyen esetben a szomszéd úgy is leszedi, mert hogy az ő kerítése. Max. azt tudnád csinálni, hogy az ő kerítése mellé , de a ti oldalatokra építetek egy jó magas fapalánkot, a tetejét leszögesdrótozzátok. Ehhez a szomszédnak már semmi köze, a saját telkeden oda építesz kerítést ahova akarsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!