Hasmenése van a kutyusomnak, ételváltás miatt valószínűleg, adhatok-e neki széntablettát?
2kg a kutya tömege.
sajnos kipróbáltam egy zöldséges pástétomot, a megszokott bárányos pástétom helyett.
ezzel szoktam ízesíteni az acana tápot, amit eszik.
ha nem ízesítem nem enné meg :)
szóval adhatok neki szént tablettát?
vagy javasoltok egyebet, még nem viszem dokihoz?
egyszer két napig folyamatosan hányt, a vizet már a harmadik napon vasárnap én adtam be injekciós tűvel, majdnem megdöglött. (kiszáradás veszélye miatt)
mert ha 2 kiló egy kutya, akkor nincs tartaléka.
szóval inkább rohangálok vele dokihoz, mint még egyszer 30 ezres költségem legyen az infúziók miatt!
addig is adnék neki valamit, ezért tettem fel a kérdést.
sajna holnap is dolgozunk, reggeltől estig, mert most így jött ki, persze neki ilyenkor kell rosszul lennie :)
és mennyit adjak neki a széntablettából?
negyed szemet? vagy kevesebbet?
a hányás más mint a hasmenés de ezen ne vitatkozzunk...ha normális dokid van akkor úgy se ír fel erre antibiotikumot ami a májat teszi gajra csak probiotikumot fog kapni a kutya és kímélő diétán lesz. Ellenőrizd, hogy nincs e láza, nem letört és nyomásra nem érzékeny a hasa, nem hányik, ha ezek a tünetek nincsenek meg akkor nem kell neki antibiotikum. A hasmenés se mindegy, hogy milyen állagú ha nem teljesen vízszerű és folyékony/véres csak lágy illetve kicsit folyós az nem utal megoldhatatlan gondra (mármint olyanra amihez antibiotikum kell). Ilyen kicsinek egy fél tablettával próbálkozz először ha az nem elég akkor 4-5 óra múlva kaphat még egy felet.
Tényleg figyelj oda, hogy mit ad az orvos és nem e ír fel mindenre valamilyen anitibogyót mert sok doki hajlamos rá és nagyon nem egészséges. Mindig ha azt ír fel kérdezd meg, hogy nincs e alternatívája a kezelésnek illetve miért is írja fel pontosan.
áttetsző kocsonyás a széklete
amiután eszik, akkor kicsit szilárdabb (pempős, ne nem szilárd), férgek ilyesmi nincs benne, ellenőriztem.
csak utána is görcsöl neki szerintem, és akkor még kierőlködik kocsonyásat is.
köszi a jókívánságot, helyrejött szerencsére, adtam neki széntablettát, meg vele együtt vizet is, mert írta a tájékoztató, hogy az fontos, szóval fecskendővel nyomtam neki egy kis pluszt :)
most már tuti az volt a baja, hogy nem bírta azt a zöldséges ragut, soha többet nem adok neki olyat :S
maradunk a megszokottnál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!