Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig harap a németjuhász?

Meddig harap a németjuhász?

Figyelt kérdés

Van egy 9 hetes néemtjuhász kiskutyánk. Már 3 hete nálunk van.Az utobbi időben elkezdett nagyon harapni.Szinte már játszani se lehet vele mert állandóan harapni akar.

Ha elkezdek sétálni néha hátulról elkapja a lábam. Erősen rászolók és pofont is kap. Akkor pár percre abba hadja és folytatódik előről.Hány hónapos koráig fog harapni? Mikorra nővi ezt ki?

2011. máj. 19. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Elvileg 6 hónapos korukig mindenképp rágnak, és egy éves korukig elhagyják. De sztem ez a kutya már most kezd a fejetekre nőni. A német juhász nem egy ungyuli kiskutya, intelligens de muszáj tanítani mert különben elkanászodhat. Vigyétek kutya suliba már most és később nem lesz vele baj.
2011. máj. 19. 18:51
 2/9 anonim ***** válasza:
6 hetesen elhozni butaság volt. Az anyjától megtanulhatta volna mi a jó és mi fáj a másiknak...
2011. máj. 19. 18:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen kor függő, inkább nevelés kérdése. Nekem is ez volt, szinte mindenki átesik ezen. Mentem a kertben, lógtak a nadrágomon a kiskutyák...:) Ilyenkor az orrára csapsz, vagy erélyesen rászólsz, hogy érezze azért ez már nem játék. Kutyák többsége erről, gyorsan leszoktatható, olyan mint az ugrálás később... Mikor abba hagyja megdícséred. Meg adjál neki rossz cipőt, pólót amit ráncigálhat és ha azzal játszik dicsérd meg, ha meg téged harap szidd meg határozottan.
2011. máj. 19. 18:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Bizony a gátolt harapás éppen 6 és 8 hetes kor között alakul ki az alomban:

"Ez a legértékesebb idő amit az alomban tölt és ott kell töltenie. Most tanulja meg azt amit úgy hívunk, hogy gátolt harapás. Ha a kölykök játszanak és nagyot harapnak egymásba az persze hogy fáj. Ha anyjuk játszik velük és megharapják, az is fáj. A megharapott fél reakcióiból megtudja, mennyire szabad a fogait használni ahhoz, hogy ne legyen verekedés vagy büntetés az eredmény. Ennek a tudománynak nagy hasznát veszi majd amikor be kell illeszkednie családjába."

Na ez neki kimaradt... Most a ti dolgotok lesz megtanítani neki:

Tessék itt a módszer is : "amikor a kiskutya éppen nagyot harap, akkor Ön visítson fel és ebben a pillanatban dermedjen meg. Ha jól csinálta, akkor a kiskutya le fog állni és várni fogja, hogy Ön mit csinál. Ön ekkor újrakezdheti vele a játékot, a következő nagy harapásnál viszont ismételje meg ugyanezt és így tovább. A kiskutyának pár alkalom után le fog esni, hogy nem jó, amit csinál és remélhetőleg enyhülni fog a harapása."

2011. máj. 19. 18:58
 5/9 anonim ***** válasza:
szerintem a pofont úgy érti, hogy beszállsz a "harcba" ezért folytatja
2011. máj. 19. 19:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem növi ki, meg kell nevelni. Semmiféle rossz viselkedés nem tűnik el magától. A természetben a falka neveli meg, most ez a feladat rátok hárul.
2011. máj. 19. 19:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen bocsi én a kinövi alatt csak sima fognövős rágcsálást értettem nem a "támadásokat"
2011. máj. 19. 19:43
 8/9 anonim ***** válasza:

A kiskutya játszik. Kutyamódra teszi. Mivel nincs keze, a szájával tud csak. Ha harap, ráfogsz a pofájára felülről és erélyesen mondod, hogy NEM! Ha lazít a fogáson, megdícséred és felajánlasz neki valami szuper rágni valót.

A pofonnal, orra csapással nem tanítod a kutyát, hanem csak fájdalmat okozol, ami miatt abbahagyja a harapást. Viszont egy érzékenyebb kutyánál ez úgy jön le, hogy a gazdi fáj---elkerülöm.

A nem szó megtanulása pedig még sok másban is alkalmazható lesz.

2011. máj. 19. 20:00
 9/9 anonim ***** válasza:

ma 18:52

Szerinted egy 8 hetes kutya nem fog harapásost játszani?

2011. máj. 19. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!