Van olyan kutyafajt, amely felveszi a "harcot" a
molosszerekkel, illetve a harcki kutyákkal?! Remélem
érthető, hogy mire gondolok?!
hát a csivava biztos. mármint, az nem tudja magáról hogy kicsi és mindennek nekimegy. de bármilyen kutya megteszi, nem fajtától hanem jellemtől függ.
2011. máj. 18. 00:27
a molosszerek és a harci kutyák egy része fedi egymást (pl.: Tosa inu, Cane corso), de tágabb értelemben a közép-ázsiai, a kaukázusi juhász, és a többi pásztorkutya is molosszoid.
ezeken kívül nem nagyon von kutya, amit nagyobb testű ellenféllel szembeni harcra szelektáltak volna, legfeljebb valami extrém karakán agár... de ezek a dolgok mindig az adott kutyáktól függnek.
(tudom, a kotorékok és disznós terrierek akikre még illik a leírás, de nekik meg annyira pici a méretük, hogy esélytelenek)
2011. máj. 18. 06:41
Szerintem a pitbullok simán. Lehet, hogy kicsit kissebbek, de legeláb olyan erősek és sokkal fürgébbek.
amugy az egyik válaszolóval közlöm, hogy a stafi legelább 35 kiló, az én 4 hónapos stafim 20.
2011. máj. 18. 10:39
A pitt bull nem harci kutya okoska?Amúgy meg egy pitt is vesztesen jöhetne ki ha összemenne bármelyik molosserrel mert régen/most ne hidd hogy ilyenekkel engedik össze mindenki a saját súlycsoportjában harcol.
2011. máj. 18. 13:23
Istenem! Nem tökmindegy, hogy melyik erősebb? Most úgy beszélünk erről (viadalokról) mitha harcoltatni akarnánk a kutyáinkat, de ha valaki tényleg azért vesz kutyát, hogy ki tudja nyírni a többit akkor csak gratulálni tudok.
2011. máj. 18. 13:40
Kérdező! Miért vagy erre kíváncsi? Harcolj velük te! Akkor legalább nem kérdezel ilyeneket többet! Bele sem merek gondolni, mi járhat egy ilyen ember fejében és miket cselekszik ártatlan állatok kárára!
2011. máj. 18. 18:18
Egy törpepincser is felveheti a harcot (ismerek is ilyet), csak vesztesként jön ki belőle.
Nem fajtától függ amúgy, hanem személyiségtől.
Miért is kérdezted?
2011. máj. 27. 21:41
18/20 A kérdező kommentje:
Úgy látom a fele társaság nem értette meg a kérdést..a harcot azért tettem idézőjelbe, mert nem szó szerint értem..igazából kutyás körökbe mozgok, és azt látom, hogy aki harci kutyákat, molosszereket tart úgy odáig van velük, hogy attól nincs jobb, nincs erősebb, legyőzhetetlenek stb..vagánykodnak velük. Azért kérdeztem, hogy van e más jellegű fajta ami nem harci kutya, de mégis képes velük felvenni a "harcot" Gondolok itt: van olyan bátor, harcias, nem ilyed meg semmitől stb...
És az úgy is van azok a legerősebbek.Sajnos te az irigység nevű emberi tulajdonságban szenvedsz.Éljenek a legerősebbek molosserek és harci ebek!
2011. máj. 30. 22:08
20/20 A kérdező kommentje:
Ó kérem, miért lennék én irigy? Ez csak az én szubjektív véleményem volt..egyébként én Közép-ázsia juhászokat tartok, és úgy gondolom, hogy lazán felveszi velük a versenyt, sőőt.. de attól függetlenül nem vagánykodom, uszítgatom rá kisebb kutyákra..
Kapcsolódó kérdések: