Rossz egy yorki kutyusnak ha ivartalanítjunk?
Egyáltalán nem baj. Jót fog tenni a kutyának és nektek is. Sokkal nyugodtabb lesz és nem fog gerjedni a tüzelő szukákra. Szerintem a szukát sem ártana ivartalanítani, mert egy csomó betegségtől megóvod őt is és más kutyák sem fognak tüzelési időben üldözni.
Arra viszont figyeljetek, hogy ha csak a kan kutyát műtik meg, műtét után még kb. fél évig nemzőképes. Kb. ennyi idő kell arra, hogy kiürüljenek a hormonok a szervezetéből.
én a tacsi szukámat ivartalaníttattam. 1 hét alatt tul lettünk a nehezén. nem változott jellemre. azért mondják h hizékonyabb mert egy ivartalan kutyának kisebb az energia igénye, ezért az azonos mennyiségű táptól hizhat. de ezt te magad is tudod kontrolállni. vissza kell venni kicsit az adagból.
én nem vettem vissza, nem kelltt sokat mozog. 8,3 kg, majdnem sovány, pedig többet is eszik mint ami elő van irva.
ne izgulj, csak előnyei vannak. de előtte engem is riogattak h természet ellenes meg minden...de nem történt semmi rossz.
15:01-es, a kan kutyának ha kiveszik a golyóit, akkor az még fél évig nemzőképes? Ezt azért gondold át mégegyszer! :)
Amúgy a szukát is érdemes lenne ivartalaníttatni, mert arra különösen igaz, hogy évekkel meghosszabbíthatja az életét egy teljes kipakolás! Úgy nem kaphat el egy csomó olyan nőgyógyászati betegséget, amit szinte biztosan el fog kapni, ha nem pakoltatjátok ki.
Mitől lenne nemzőképes?Hol olvastad ezt?
Egyébként vannak speciálisan az ivartalanított kutyáknak gyártott tápok pl.Pro Plan,Flatazor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!