Boxer vagy németjuhász?
Boxert vagy németjuhászt szerentnénk venni főként házőrzés céljából(falura, nagy kert). Mivel a közelünkben nincs kutyasuli, így a kutyus nem fog öv kiképzést kapni. Lehet ezt valamilyen szinten otthon is tanítani? Vagy ebben az esetben csak a kutya ösztöneire hagyatkozhatok(a tenyésztő gondolom majd segít a kölyökválasztásban)? Ha igen akkor melyik a megfelelőbb?
A Nj-ről azt hallottam hogy nem mindegyik egyed alkalmas erre, de viszont ha igen, akkor erősebb a védőösztöne mint a boxernek. A boxerről meg azt olvastam hogy ösztönösen kiérzi a "látogató" szándékát,játékos, de ha úgy hozza a sors akkor tud nagyon kemény is lenni.
Főleg a Nj esetében nem szeretnék zsákbamacskát venni.
Egyébként nagyon tetszik mindkét fajta, úgyhogy egyedül ez a kritérium lesz a választásban döntő.
hello!
nekem 13 honapos nemet juhaszom van. 10 hetesen hoztam el a tenyesztotol aki munka vonalu nj-okat tenyeszt. nekem is ezek voltak a kriteriumok, mint neked. semmifelle erre iranyulo tanitas nelkul kb 5 honapos koraban kezdett ugatni es vedeni a telket. boxerrol nem tudok nyilatkozni.
ha nemet juhaszt veszel a legfontosabb az legyen h munka vonalu legyen , ez nagyon lenyeges.
"nem elég az, hogy bambulhat a kertben, hanem munkára van szüksége"
és mit dolgozik akkor nálatok egész nap egy német juhász? (teljesen komolyan kérdem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!