Hasznos tudnivalók kiskutyusokról?
nyugodtan levághatod mi 2 hetesen már körömcsipesszel szoktuk vágni nekik, hogy ne sértsék fel az anyjuk mellbimbóit. fürdetésre a jó minőségű sampon a jó mert a kölykök bőre nagyon érzékeny. A pórázhoz szoktatást kezd a nyakörvvel, először csak azt tedd ár és hagyd rajta néhány percig majd mehet a póráz és had húzza maga után majd ha az se zavarja már kézbe veheted a pórázt és lassan elkezdheted irányítgatni
kajának valami normális táp (színezéktől mentes) és soha ne konzerv
MInél többször nevezd a nevén. Hívd magadhoz naponta sokszor,és jutalmazd, ha odamegy,így gyakorolhatjátok a behívást. Nem tudom,merre laksz,mi úgy kezdtük a sétát,hogy póráz nélkül kivittem ( erre nincs forgalom este) ,és mivel kölyök,követett anélkül is. Amikor ez ment,akkor rátettem a pórázt,hagyva hogy húzza maga után. Amikor ez is ment,akkor fogtam meg a pórázt,és sétáltunk. Ez kb 2 hét volt,de utána gyönyrűen,magától sétált láb mellett,póráz nélkül is,és erre külön nem kellett tanítani. Ezután megtanultuk,hogy a "mehetsz" parancs azt jelenti,hogy lehet játszani,szaladgálni,a lábhoz pedig hogy lábhoz.
Amit addig is tanítgathatsz,amíg a lakásban vérod az oltásokat:
Ül
Fekszik
Helyedre
Marad
Tied ( evéskor csak erre a parancsra ehet )
Természetesen mindent csak poz. megerősítéssel,ilyen pici korban máshogy még tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!