Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Közepes testű kutya etetése...

Közepes testű kutya etetése hogy jobb?

Figyelt kérdés
A száraztáp meleltt döntöttem mert sokkal több tápanyag van benne elvileg mint a konzervesbe igen ám csak az egyik barátom most a fejemre nőtt ,hogy akkoraztúgykell h 1 nap egyszer adni adagot a kutyának és kész ám én úgy tudtam h az egy napi adagot sokkal jobb ha elosztom két fele reggelre meg este fél órával séta előtt...na most melyik az igaz?mertmár nagyon idegesít az okoskodásával de ha tényleg 1x jó akkor ám legyen a kutya érdeke mindenek előtt(amúgy még nincs meg azért tartunk itt a vitáknál most nemsokára szeretném elhozni menhelyről)
2011. máj. 10. 23:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A gyomorcsavarodást egyébként lehet, hogy sikerül elkerülni a táp beáztatásával, de hogy a kutya fogainak nem tesz jót a pépes kaja, az is biztos. A jobb minőségű tápok (pl. Hill's) nem is áztathatók be, vízben is szinte ugyanolyan kemények maradnak a szemek, egyszerűen azért, mert egészséges a rágás.
2011. máj. 11. 00:27
 12/14 sors79 ***** válasza:
persze, hogy egészséges a rágás, én azt spec. máshogy oldom meg :-)
2011. máj. 11. 00:35
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha hízlalni, vagy fogyasztani kell, vagy még kölyök, akkor kell többször etetni. Ha hízlalni kell akkor értelemszerű az oka, ha fogyasztani akkor azért, hogy a csökkent adag mellett ne legyen túl sok a sava.

A farkasok amúgy egy héten kb. egyszer esznek és akkor degeszre, aztán fekvés.

Én áztatom a tápot, állatorvosi tanácsra, de nem annyira, hogy felpuhuljon, csak megvizezem, eléteszem (hogy a levegő és egyéb gázok ne a gyomorban, hanem már a tálban jöjjenek ki, mert ez vezethet felfúvódáshoz az meg gyomorcsavarhoz). Így a vízmennyiség is oké, meg rágnia is kell.

2011. máj. 11. 07:10
 14/14 anonim ***** válasza:

én azért etetm kétszer a kutyáim mert nagyon falánkak, ezért a napi adagot kapják meg két részletben.este futtató, után fél órával h megnyugodjon a gyomruk, meg reggeli séta után.

fél óra nem elég a kaja megemésztéséhez.

2011. máj. 11. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!