Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki is a kutya torvenyes...

Ki is a kutya torvenyes tulajdonosa?

Figyelt kérdés

Ezelott 8 honappal a ferjem elengedte szaladgalni a sziberiai Husky kolyok kutyankat es sajnos nem jott haza. Mindenhol kerestuk a kornyeken de nem talaltuk.Vasarnap az utcan,kozteruleten szalok ki az autobol es odajon hozzam egy kutya, jobban megneztem es rajottem hogy o a mi eltunk kutyank. Nagyon megorultem, hivnom sem kellett, mert mellettem hazasetalt es a helyere ment.A ferjem aztan megkototte es nagyon orultunk neki.

Delutan jon egy illeto a falubol es megfenyegeti a ferjem hogy ellopta a kutyajat. O azt mondja hogy az alltkerttol kapta ezelott 3 hete.Valoszinu hogy valaki megfogta es elvitte az allatkertbe, sajnos mi ott nem kerestuk.Torzskonyve nem volt mert egy ismerostol kapta a ferjem, amikor kolyok volt a kutyus, kb egy evet volt nalunk. Masnap ez az illeto elment a rendorsegre es feljelentest tett,utana jottek a rendorok hozzank is, elmondtuk a mi allaspontunkat es most allitolag ideiglenesen maradhat nalunk a kutyus hogy eldontseg kinek van igaza. Idokozben aznap az illeto kert az allatkerttol es igazolast miszerint onnan kapta a kutyat.Az ugyved szerint semmis az igazolas,mivel csak most kerte es nem akkor mikor kapta a kutyat.Gyanus az is hogy miert nem akkor irtak igazolast amikor elhozta onnan a kutyat,miert csak most?

Szoval mi nagyon tartunk a kutyushoz, fenykepeink is vannak kisebb korabol, osszehasonlitottuk vele, es ketseg kivul o az.Hallgat a nevere, pont ugy viselkedik mind regen, a szokasai, mozdulatai ugyanazok.

Mi tevok legyunk? Papir hianyaban elveszik tolunk, pedig tudjuk hogy a mienk...

2011. máj. 10. 12:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

A komment megírásának időpontja: ma 13:12

Innentől nincs miről beszélni:((

Nincs oltási, nincs oltás , nincs csipp. Felelőtlenek vagytok! Én csak a kutyát sajnálom....

2011. máj. 10. 13:59
 22/29 anonim ***** válasza:
Csak ti vagytok a hibásak mert azt se tudjátok hol van az oltási könyve a kutyának és ne is álmodjatok róla hogy valaha vissza kapjátok a kutyát mert ha úgy hozta el valahonnan a másik gazda akkor valamilyen igazolást kapnia róla tehát inkább vegyetek magatoknak egy másik kutyát mert ha vissza is perlitek tőle akkor olyan bűntetéseket szabnak ki rátok hogy vehettek egy törzskönyveset is mert nincs chip, kötelező oltás
2011. máj. 10. 14:29
 23/29 anonim ***** válasza:

Már bocsi, de ezek után inkább ne is akarjatok majd másik kutyát, ha ezt elveszik tőletek.

Felelőtlenek voltatok, de nagyon :(((

2011. máj. 10. 14:46
 24/29 anonim ***** válasza:
honnan van a kutya? oltási könyv nélkül el sem lehet hozni, nem is értem. ja én drukkolok nektek, de könyörgöm, ne kössétek meg a kuytát
2011. máj. 10. 15:29
 25/29 anonim ***** válasza:
Azt mondod, 6 hónaposona hoztátok el, és addig minden oltása megvolt. Ez így ok..(ha tényleg így volt), a féreghajtás is ok...De! A veszettség oltást 1 év alatti kutyáknak (ill. az első oltást követően) kötelező 6 hónap múlva újraoltani! Tehát mulasztás történt..
2011. máj. 10. 15:34
 26/29 zsuzsabazsa ***** válasza:

Akár volt oltási könyve akár sem, amennyiben a jogszabály nem változott, mikor elveszik egy bizonyos kutya a megtalálónak hirdetnie kell valamilyen formában a kutya megtalálását és az aki elvesztette annak is.

Tehát aki megtalálta és nem hirdette meg akkor 6-hónap után is köteles visszaadni a kutyát. Viszont ha a hirdetésre sem jelentkezik a volt gazda akkor a kutyára a megtaláló igényt tarthat 6-hónap elteltével.

2011. máj. 10. 17:07
 27/29 A kérdező kommentje:
Hiaba is itelkeznek sokan azt csak mi tudjuk hogy mennyire gondoztuk es szerettuk a kutyust. Amugy a ferjem tartja nyilvan az oltasokat es mindent ugyhogy pontosan azt a reszet nem tudom. Amugy van meg egy nemet juhasz kutyank is akinek csippje is meg konyve meg mindenne van. A huskyt ajandekba kaptuk, mert a gazdaja kulfoldre ment es nem volt ki gondozza.
2011. máj. 10. 17:22
 28/29 anonim ***** válasza:
Na, látod... másiknak van oltásija. Ennek meg nincs.Azért, mert ajándék, ugyan úgy kell kezelni, mint a másikat.Ráadásul nem is két napig volt csak veletek.
2011. máj. 10. 17:29
 29/29 anonim ***** válasza:
Rendszeresen vannak nálam ideiglenesen kuttyok. Két hétig várok keresem a régi gazdát. Ha nem jelentkezik, akkor oltás, chip, ivartalanítás. Na utána jöhet a régi gazdája! Az a minimum, hogy fizesse meg a költségeimet, még alaposan utána is néznék, hogy kinek is adom vissza, milyen körülmények közé. Na erre még nem volt példa. De ez így megy minden menhelyen, sintér telepen. Oltási könyv ellenében kapod csak vissza a kutyádat. Ha az új tulajdonos, vagy előtte valaki rakott bele chipet, akkor ő bizonyítani tudja, hogy övé a kutya, még ti csak azt, hogy volt egy ilyen fajtájú kutyátok. Ha meg nincs benne chip, akkor jobb, ha megpróbáltok valahogy kiegyezni a másik tulajjal, mert mindketten megüthetitek a bokátokat. Hisz neki vagy chippel kellett volna elhoznia, vagy azonnal chipet rakni bele.
2011. máj. 10. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!