Ki is a kutya torvenyes tulajdonosa?
Ezelott 8 honappal a ferjem elengedte szaladgalni a sziberiai Husky kolyok kutyankat es sajnos nem jott haza. Mindenhol kerestuk a kornyeken de nem talaltuk.Vasarnap az utcan,kozteruleten szalok ki az autobol es odajon hozzam egy kutya, jobban megneztem es rajottem hogy o a mi eltunk kutyank. Nagyon megorultem, hivnom sem kellett, mert mellettem hazasetalt es a helyere ment.A ferjem aztan megkototte es nagyon orultunk neki.
Delutan jon egy illeto a falubol es megfenyegeti a ferjem hogy ellopta a kutyajat. O azt mondja hogy az alltkerttol kapta ezelott 3 hete.Valoszinu hogy valaki megfogta es elvitte az allatkertbe, sajnos mi ott nem kerestuk.Torzskonyve nem volt mert egy ismerostol kapta a ferjem, amikor kolyok volt a kutyus, kb egy evet volt nalunk. Masnap ez az illeto elment a rendorsegre es feljelentest tett,utana jottek a rendorok hozzank is, elmondtuk a mi allaspontunkat es most allitolag ideiglenesen maradhat nalunk a kutyus hogy eldontseg kinek van igaza. Idokozben aznap az illeto kert az allatkerttol es igazolast miszerint onnan kapta a kutyat.Az ugyved szerint semmis az igazolas,mivel csak most kerte es nem akkor mikor kapta a kutyat.Gyanus az is hogy miert nem akkor irtak igazolast amikor elhozta onnan a kutyat,miert csak most?
Szoval mi nagyon tartunk a kutyushoz, fenykepeink is vannak kisebb korabol, osszehasonlitottuk vele, es ketseg kivul o az.Hallgat a nevere, pont ugy viselkedik mind regen, a szokasai, mozdulatai ugyanazok.
Mi tevok legyunk? Papir hianyaban elveszik tolunk, pedig tudjuk hogy a mienk...
A komment megírásának időpontja: ma 13:12
Innentől nincs miről beszélni:((
Nincs oltási, nincs oltás , nincs csipp. Felelőtlenek vagytok! Én csak a kutyát sajnálom....
Már bocsi, de ezek után inkább ne is akarjatok majd másik kutyát, ha ezt elveszik tőletek.
Felelőtlenek voltatok, de nagyon :(((
Akár volt oltási könyve akár sem, amennyiben a jogszabály nem változott, mikor elveszik egy bizonyos kutya a megtalálónak hirdetnie kell valamilyen formában a kutya megtalálását és az aki elvesztette annak is.
Tehát aki megtalálta és nem hirdette meg akkor 6-hónap után is köteles visszaadni a kutyát. Viszont ha a hirdetésre sem jelentkezik a volt gazda akkor a kutyára a megtaláló igényt tarthat 6-hónap elteltével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!