Mennyibe kerül átlagosan egy kölyök spániel kutyus?
Miért az ár a legfontosabb szempont?
Szeretnél kiállításokra járni majd vele?
Esetleg szeretnél vele sportolni? Agilityzni?
Én első kutyának- okulva abból hogy vettem is olcsón kutyát, fogadtam is örökbe, megismertem közelről 15 nálam ideiglenesező spánielt és mintegy 450 kutyát láttam beérkezni a spánielmentéshez majd láttam őket megszépülve, bajaikból felépülve gazdihoz kerülni- első sorban jó idegrendszerű, egészséges kutyában gondolkodnék.
Nem akarom megint a fogadj örökbe ezzel megmentesz két életet szlogent előhozni, de ha ennyire fontos az ár és mindenképpen kölyköt szeretnél venni akkor egyet tudnék tanácsolni ne siesd el. Ha Bp-i vagy gyere ki rendezvényekre, esetleg gyere el olyan ideiglenes gazdikhoz ahol kutyázhatsz és vegyél akkor ha már meg tudsz fizetniegy olyan tenyésztőt akitől jó eséllyel egészséges kutyát vehetsz majd.
És ne feled a kutyát megvenni egy dolog, de élete végéig gondoskodni róla sem kis pénz. Az oltások a féreghajtók a bolha kullancs elleni spotonok a jó táp a kozmetika ha akarsz járni kiállításra vagy sporttolni kutyasuliba az mind mind pénzbe kerül.
Ha tudsz gyere ki május 21-én a Lurdy házba mi ott leszünk és beszélgethetsz sok sok spani gazdival, ideiglenessel, örökbefogadóinkkal, kutya kozmetikussal.....
Az előttem szólók egyike aki fennen hirdeti, hogy pár ezerért is lehet venni spánielt: LEHET. Három éves koráig az én kutyámnak se volt semmi baja utánna kiderült hogy epilepsziás...
Gondolj bele ha örökölte akkor szemétség volt abeteg szukát és/ vagy kant tenyésztésbe ( akarom mondani szaporításba) fogni. Az én kutyám ivartalanítva lett, de a tesói esetleg ha később született alom ugyanattól a pártól akik az ő szülei akkor a későbbi tesói közül hánynak lehetnek utódai és közülük hány lehet beteg, idegroncs, agresszív?
Az ilyen ripsz-ropsz, meggondolatlanul és a szerencsére meg a néphagyományokra alapozott almokból született kölykök időzített bombák. És lesz@rom hogy mennyit kell rákölteni, nem ez a lényeg hanem az amikor tehetlenül nézed hogy a kutyád megvakult, lesántult, leállt a veséje mert spóroltak a szűréseken, az oltáson, a féreghajtáson...
Tanulj mások kárán, ha már eljutottál idáig hogy kérdeztél fogadd meg a JÓ tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!