Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van ez? Az embereke...

Miért van ez? Az embereke nnyire vakok lennének?

Figyelt kérdés
Hogy itt sokan pattognak hogy ne vegyenek szaporítótól kiskutyát hanem inkább menhelyről mert tele vannak kiskutyával. De szerintetek honnan van ezek nagy része hát a szaporítóktól csak éppen jóval olcsóbban mert a menhely kifizeti az esetleges betegségeket ezzel elvéve más kutyák táplálását ert ugye minden menhely tele van kutyával amik nem keveset esznek és ugye adomány nem sűrün kapnak adományt és a beteg kiskutyákat is elég költséges ellátni. csak ezt akartam tudatni mindenkivel
2011. máj. 8. 21:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
a legtöbb kutya nem napokig hanem hetekig van a menhelyeken ahol azért kiderül sok minden. Plusz ha elhozol egy kutyát van x idő amíg eldöntheted tényleg ez a kutya kell. Megismerkedhet vele az ember stb ha pedig mégse jönne össze valami miatt a dolog visszaviheted..egy szaporított kutyát nem vihetsz vissza max kiteheted a menhelyre...ahol már nincs sok hely..
2011. máj. 8. 21:31
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Sőt sok menhelyen a kutyák többsége rendszeresen sétáltatva van, vagy ideiglenes befogadónál. Nálam most egy mentett szaporítótól származó fajtatiszta kutya van. Volt egészségügyi gondja, azt megműtötték, egy füst alatt ivartalanították. Bármiről be tudok neked számolni, mert úgy állok hozzá, hogy felkészítem arra, hogy gazdihoz juthasson, ezért tesztelem mindenre, elég nagy kihívások elé állítom. El tudom neked mondani mik azok a helyzetek ahol még figyelni kell rá, mik azok, amiben kifogástalanul viselkedik, mitől ijed meg, más állatokhoz hogy áll, stb. Chipezve, oltva, egészségügyileg rendbetéve, jó táppal etetve keres gazdát.

Teszteltem kistestű szukára, kanra, nagytestű szukára, kanra, csirkére, szamárra, macskára (nálunk macskával él) kisgyerekre, felnőttekre, idős nénire/bácsira, villamosra, autóra. Egy ilyen kutyát befogadni messze nem zsákbamacska, pláne nem egy szaporítótól származó kölyökhöz képest.

2011. máj. 8. 21:44
 13/22 anonim ***** válasza:
74%
csak gondold tovább a dolgokat....ha szaporítótól vásárolsz akkor a pénzeddel ezt az iparágat tartod fenn...ha nem veszel csak tenyészkutyát vagy menhelyről választasz, akkor pénz és kereslethiány miatt elkezd a szaporítók száma csökkenni...és igen lehet ugyanazt a kutyát kapod meg a menhelyen mint a szaporítótól csak nem annyiba kerül és nem pénzeled tovább a "kutyagyárosokat" amit a kölyökre költöttél volna elköltheted az orvosi vizsgálatokra az egészségmegőrzésre és a problémák kezelésére vagy adományozhatod a menhelynek
2011. máj. 8. 21:53
 14/22 A kérdező kommentje:
Én soha nem vennék szaporítótól vagy fogadnék menhelyről kutyát csak feltettem ezt a kérdést
2011. máj. 8. 23:02
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

A menhelyen lévő kutyák 90%-a keverék ... persze kerülnek be szaporított, de még tenyésztett kutyák is: csak a tenyésztőt felhivod, hogy itt a kutyája és ő eljön érte.

A menhelyen kiderül ha a kutya gyenge idegendeszerü, egyéb betegsége van (sajnos elöfordul, egyébként nem dobnák ki) DE akkor ez közölve van a leendő gazdival (márcsak hogy pénzügyileg és lelkileg is fel tudjon erre készülni.

2011. máj. 9. 06:55
 16/22 anonim ***** válasza:

A szporítóktól a legritkább esetben kerül menhelyre kiskutya,legfeljebb akkor,ha nagyon "selejt"és már olcsón se tudja eladni,lásd pl.töksüket bullterrier kölyök.

Szaporítótól azért nem vásárolunk,mint fentebb is írták,mert ezzel az állatkínzást támogatjuk.

Jó,hogy tudattad velünk,hogy sokba kerül a kkutyák menhelyi elhelyezése,ápolása,sose jöttünk volna rá nélküled :)

Egyébként voltál már életedben menhelyen?Vagy csak a hülye hiedelmet szajkózod?

A menhelyi kutyák egészségi és idegi tesztelés, és a szükséges testi-lelki rehabilitáció után kerülnek csak gazdihoz.

Szaporító magasról tesz rá.

2011. máj. 9. 08:46
 17/22 anonim ***** válasza:

egy rendes tenyésztőtöl vett kutya DRÁGA !

egy szaporítotól vett pedig küllemre ugyanolyan,csak sokkal olcsóbb !

a felelőség a vevőké is !!

csak nem akarják elfogadni!

mindenki aki olcsón ( 10 000 -100 000.-ft között )

vett kutyát az szaporítótol vett !

persze fajtától függ !

egy yorki, vagy egy havanyéze nem kerül többe előállítani 10-20 000 ft-ból .

egy angol buldog max 80-000 .-. orvosi ellenőrzés nélkül, házi módszerekkel, sok betegséggel.

persze ez a szaporítók technikája !

2011. máj. 9. 10:27
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden tenyésztő megy el érte. Amúgy meg ismerek egy bronzkoszorús mestertenyésztőt, aki eladta a beteg kiskutyákat 300 000 ft-ért úgy, hogy egy büdős szót sem szólt, hogy betegek.
2011. máj. 9. 12:30
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Azt elfelejtettem mondani, hogy nem vagyok a szaporítók mellett, de elgondolkozik az ember ilyenkor, hogy sem az ár, sem az, hogy tenyésztő nem biztos, hogy biztosíték arra, hogy nem ver át.
2011. máj. 9. 12:56
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:56 Az ilyet hívom én bronzkoszorús mesterszaporítónak. Valóban, őket is meg kell nézni, át kell nézni a szülőpár szűréseit, és a szerződésben foglaltgaranciákat, meg persze körbekérdezőskodni.

Egyébként ez marha nehéz ügy, én ismerek olyan kutyát, akinek az előszűrésén dp-t állapítottak meg és 1 év rendszeres fizikoterápiával másfél évesen mentesre szűrték. Itt pl. ha a gazdi nem lenne etikus, akkor elhordaná kiállításra, megkapná a tenyésztésre ajánlott minősítést és kezdhetné is a dp örökítését. Kizárólag a gazda etikusságán múlik, hogy ivartalanította, és nem remél pénzt a kedvenc fajtája elrontásából.

2011. máj. 9. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!