Kutyát lakásba a "kertből". Menni fog, ugye? Mire figyeljek?
Kis méretű szuka kutya, 8 éves,ivartalanított
Amúgy lustálkodós típus, itt a nagy kert, de egész nap csak fekszik, fetreng a teraszon, napozik, bámul ki a fejéből. Ha kimegyek, néha hajlandó labdázni, futkosni. Szóval attól nem félek, hogy egész nap rohangálni akar, és emiatt nem érzi jól magát a lakásban. de azért óriási változás lesz ez neki és nekünk is. Mire figyeljek? MINDEN tanácsot szívesen veszek!!!
Apropó: fegyelem: szófogadó, de biztos lesznek új helyzetek, hogy vegyem elejét az elkanászodásnak?
+ 4. emeletre megyünk, lépcsőzést bírni fogja?
Mi egy szaporítótól,kennelből fogadtunk be egy 3 éves bullterriert.
Gond nélkül megszokta.Egyszer bepisilt,rászóltunk,azóta mindig jelez.
Nagyon jól elvan a párom takarója alatt a volt kennelkutya.
Nem hiszem, hogy a lépcsőzéssel probléma lenne, mivel azt írtad, hogy kis testű így akár könnyen kézbe is tudod venni, ha a kora miatt mégsem bírná a lépcsőzést.
Viszont így 8 év után nem tudom mennyire lesz könnyű szobatisztaságra szoktatni :S , és biztos vagyok benne akármennyire is lustálkodó típus mindenképpen hiányozni fog neki a friss levegő és a kert. Az enyém kinti-benti kutyus, de mégis jó időben szívesebben napozik, meg figyeli az embereket a teraszon. :)
Amit én tanácsolni tudok, hogy az elején mindenképp sokszor vidd le sétálni (már csak kifárasztás szempontjából is) Játszani kell vele és jobban lefoglalni, be lehet vonni a közös családi dologba, pl. tévézés közbe ölbe venni és simogatni. Aztán ezt idővel ezeket fokozatosan csökkentheted, hogy szokja a benti létet. Fontos, hogy legyen egy adott (lehetőleg csöndes) helye a lakásban ahova el tud vonulni pihenni.
Köszönöm a válaszokat!
Nem kistestű, elrontottam, közepes. 19 kg, úgyhogy nagyon nem cipelgetem ölbe.
Sétálni rengeteget fogunk, alom eszem ágába sincs, nem lesz szobacirkáló :)
Még várok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!