9 honapos Dobermannom van es meg nem all a fule.12 hetes korban vagattam le allatorvossal. A fule radol a fejere. Pedig calcium tablettakat is adtam neki. Fel lehet meg allitani?
A doberman standardje lógó füllel írja elő a kutyát, tehát Európában a fül kupírozása tilos.
Magyarországon állatkínzásnak minősül, csak indokolt orvosi esetben, betegség esetén végezhető el.
Ennyit az állatorvosodról.
Hazánkban jelenleg nem tilos a kupírozás! És ha már le van vágva oly mindegy hogy a standard lógó fület ír elő.
Kedves kérdező!
Több mint 10 éve dobikkal fogllakozom.
Keress meg e-mailben és segítek!
Cáfolom!
Nekünk soha nem volt ilyen problémánk, pedig 10 év alatt volt egy pár lógó fülű egyedem (most is van kettő)
Még a szemgyulladás is gyakoribb.
1.A fülét fel tudod állítani még!
A hallojáratába konkrétan ne rakj semmiféle anyagot, ,,silvia papírt"->idióta
Két dolgot tehetsz:
-nekem itthon apám új keretet csinált a kutynak,az előzőt kinőtte,és időközönként állíottunk rajta,mint pl.: egy fogszabályzón...
-később pedig tapadós felületű ,merev papírcsikot tettünk a gyenge porcrészhez
De láttam már olyan megoldást,h a a buksira a két fül közé egy szivacsot raktak,ami megtámasztotta egyszerre mindkét részen..
2.fülvágásról(+farokvágás):
Kíváncsi vagyok,hogy hány állatvédőnek van állata,meg milyen körülmények között tartja.
Múltkor egy plakáton: Ne szaporíts,ivartalaníts!Állatvédők Egyesülete( az ő plakátjuk volt)Az ivartalanítás nem fájdalmas,veszélyes mi?Főleg ,,nem" egy szukára nézve:P piszkok!
Különben is a dobermann standardját,már a 20.századra elő volt írva,amikor még ezek az állatvédők nem is éltek..
Egy tekintélyt parancsoló, elegáns megjelenésű kutyát,így elcseszni...közöngséges vizslának néznek ki fül-és farokvágás nélkül..gusztustalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!