Idegbeteg támadós kutyával mit lehet kezdeni?
Van egy kutya, és tökre be van dilizve.
Szerintem sose sétáltatták még meg.
Sose láttam kint a kerítésen kívül, pedig itt lakok nem messze.
Mikor elmegyek sétálok a járdán a kutyák ált. megszoktak, így nem ugatnak rám.
De, ez... Ez valami elmebeteg dilis agresszív kutya.
Megyek a járdán.és meglát, oda rohan a kapuhoz, kb 10 métert megtesz fél mp alatt. És úgy rám ugat, hogy annyira meg lepődök mikor meglátom a szemem sarkából... És ugat,vagyis ordít rám! És vicsorog, és zihál ezerrel. Nagyon kapkod a levegőért, attól, hogy elmegyek a kapu mellett, úgy felhúzza az agyát ezen, mintha nem tudom, két napig csak verték volna. Elmegyek a kapu mellett, még ugat egy kettőt, majd nagy csönd.
Mitől ilyen idegbeteg a kutya, és mit lehetne vele csinálni?
Az ilyen kutyánál örülj, ha nem viszik az utcára.
A mi utcánkban is van ilyen kutya.
Az azért vadult meg, mert a gyerekek hazafelé a suliból mindig piszkálják, kiskora óta. Ha felnőtt megy el a kerítésnél, csak ugat, és elmegy. De ha gyereket lát, úgy őrjöng, hogy harapja a kerítés léceit, fröcsög a nyála.
Lehet, hogy a gazdái pont azt akarják, hogy a kutya őrizze a házat, keltsen félelmet, ne az legyen, hogy bemegy a betörő az udvarra, és halálra nyalogatja.
Igazság szerint neked semmi közöd a más kutyájához.
Bár az én kutyám is sokat ugatna...De nem fog, mert sokat sétáltatom, sokat foglalkozok vele.
Te nem tudsz semmit sem tenni a kutyával, esetleg ha ennyire zavar téged, akkor kerüld el, menj másfelé haza.
Minekünk amúgy a régi kutyánk volt idegbeteg, de ő kiskorától, s nem azért, mert nem nevelték, vagy foglalkoztak vele, hanem mert ő mindentől és mindenkitől meg akarta védeni magát, s ezért ugatott. Már alapból úgy született, hogy alfa kutya, megvoltak ennek a jellemzői, ő tudta magáról, hogy ő a kutyák között az alfa, mégha a gazdi a falkavezér. Ő megugatta a szomszédot, mindenkit akit csak tudott, s nem azért, mert idegbeteg volt, hanem mert ilyen jellem, s házőrzésre meg pont tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!