Mitől reális egy kan fedezési díja?
Figyelt kérdés
Tehát,egy sima tk-ves kan-10000ft,x eredménnyel-20,x eredmény+szűrés+tenyészszemle-50-100,Esetleg világ,Európa győztes kan pl mennyiért fedez?Csak általában kérdezem,de aki tud pontosat az még jobb..2011. máj. 5. 19:29
11/16 anonim válasza:
semmire nincs garancia...jó megnézni a kan utódait de így is lehetnek meglepetések... most az aussie almomban lett olyan kiskutya amire egyáltalán nem számítottunk (színben) olyan kevés esély volt, hogy ilyen színű kölyök lesz mint az 5 ös lottóra :D de típusban is kijönnek ám érdekes dolgok.. volt olyan almom ahol homogén Tk-ból jöttek elő hihetetlenül heterogén kicsik...
12/16 anonim válasza:
Igen erre mondják, hogy a tenyésztés 50% tudás, 50% szerencse:) Mondjuk az Aussi, szerencsére még nem egy elterjedt, és divatos fajta, igy nem volt idejük tönkretenni. Bizzunk benne, hogy nem is lesz. Igy jogos az ár. Az én fajtám sajnos már áldozatul esett a szaporitásnak, és a csalásoknak.
13/16 anonim válasza:
Én pár ével ezelőtt fedeztettem egy cseh champion kannal. A 6 hetes kort megért kölykök után kellett fizetnem az alom értékének az 1/6át. (7 kölyök volt, nagyjából egy kölyöknyi árat kapott, de ugye ha több kölyök van, többet kap).(szerződéssel természetesen).
Viszonylag talán igazságos módszer, hisz mégis a szuka tulajdonosa kockáztat többet, és ha valamiért nem jön össze, nem kell fizetni.
14/16 anonim válasza:
igen mi aussieban nagyon szerencsések vagyunk:) igaz lehetetlen eladni főleg itthon ilyen áron a kölyköket de olyan kevés tenyésztő van, hogy egyenlőre nem kell félni, hogy kikerül a fajta az irányítás alól:) szóval ez tényelég jó.
15/16 Akiteki válasza:
Nálunk is általában 1 kölyök ára. Hogy mennyi a kölyök, az már inkább a szülők vonalától függ. 1000-1500 euro. A serleg semmit nem számít, azt nézi az ember, hogy milyen utódokat produkál. Erre szoktam mondani, hogy szép kutyát szeretnék, nem a nyerőt.
16/16 A kérdező kommentje:
Nekem megvan az álom-típusom,úgyhogy ha nem nyerő,de olyan ami nekem kell,elég ha a standard szerint hibátlan.Meg persze az alap,szűrések,tenyészszemle mindenképp meg legyen.De egyre inkább a külföld felé kacsintgatok.Még bőven van időm,ráérnék megszervezni.
2011. máj. 6. 22:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!