A tii kutyátok is lenyugodtt, megjavult 1 éves kora körül?
Pár hete azt vetem észre, hogy folyamatosan, napról napra jobban viselkedik. Nagyon eleven, örökmozgó kiskutya, eddig sokmindent megrágott, harapdált, ugatott, elopott dolgokat, szóval ilyen tipikus kutyás dolgokat csinált. Persze próbáltam lesozktatni ezekről, többb kevesebb sikerrel. De mostanában olyan mint egy kisangyal. Nyugodt, csendesebb, csak akkor pörög, mikor itt az ideje( de akkor pörög ezerrel, szóval biztos, hogy nem beteg), sőt még a tápot is válogatás nélkül megeszi.
Nálatok is így volt? Egyszerűen lenyugodnak ebben a korban?
(a 2 i a szírő miatt van, másképp nem engedte, hogy feltegyem a kérdést)
25/N

Szerintem fajtája is válogatja. Húgom beagle kutyusa most 3 éves, néha még mindig kajla, de úgy 2 és fél éves korától kezdett nem lökötten viselkedni. Addig volt hogy a kiteregetett ruhát addig cibálta míg mind le nem szüretelte. Ha jobban odacsiptettük akkor is cibálta míg el nem hajlott a szárogató szára. :S Vehettünk újat.
Mindent ellopott ahogy letetted, pl. nem lehetett a szeme láttára szerelni az autót, motort vagy bármit.
Kb. 3 db slag cső véget rágott össze, húgom vette őket sorban, nem tudtuk leszoktatni, most már nem érdekli.
Volt egy neylon zsákban apró kavics, én alig bírtam el, de a kis szaros pár hónaposan elhúzta az udvar közepére és "belenézett" mi van benne, azaz szétrágta.
Utólag már röhögök mindenen. :)
Anyu párszor megígérte neki hogy elmegy a háztól, de nem ő az első ilyen kutyánk, volt egy tibet terrierünk, az ugyanez a kategória volt, 3 évesen lett mami, és akkor komolyodott meg. Én úgy vagyok, ha magadhoz veszel egy állatot, bármilyen rossz te vagy érte a felelős, ezért aztán nem is bírnék megválni tőle csak azért mert rosszalkodik. Anyu azóta imádja a Larát (beagle) agyon puszilgatja a kis plüss füleit. :)

Huuu,akkor neked még szerencséd is van.
Nálunk bőven a két éves kort is elérte,mire úgy ahogy megnyugodott. Most sem piti,de mérföldekkel jobb a helyzet. Mondjuk szerintem fajta függő is.Minket egy Német boxer boldogít.

A kutya első éve előtt is jó. A korának megfelelően viselkedik, ha élénk és vehemens.
Kérdező, te mindig jó gyerek voltál kicsinek?
És minden felnőtt "megjavul", ha elhagyta gyerekkorát?
Abból lesz jó kutya, akit jól nevelnek, ellentétben az emberrel.
Tehát a jó kutya jó gazdát jelez.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!