Nem szobatiszta a kutyám, bármit csinálok. Mi lehet a baj?
Türelem! Így szokott ez menni. Van olyan kutya, akinél egyszerű a folyamat, a másiknál meg úgy érezni, hogy sosem lesz vége.
Viszont szerintem bent ne próbáld sehova szoktatni. Csak kint lehessen pisi/kaki. Különben összezavarodik.
Minden evés, alvás, játék után rögtön szaladj vele kifelé, aztán ha kint elvégzi, úgy dícsérd meg, mintha épp lediplomázott volna. Ujjongj meg ilyenek. Ha látod, hogy szaglászik bent, akkor is rohanj vele.
Ha már jól megy, és odamegy az ajtóhoz ha kell neki, és tudod, hogy kicsit bírja még, csinálj úgy, mintha nem vennéd észre, aztán ha elkezd nyüszíteni/ugatni/ajtót kaparni, rögtön vidd ki.
Ha bent csinálja, szólj rá hogy "nem", vagy hogy "fuj", és ha már elvégezte, akkor is rögtön vidd le.
Köszönöm szépen a segítségeteket, megpróbálok továbbra is mindent :)
Tegnap annyit vittem ki sétálni, hogy szinte egész nap kint voltunk. Végezte is a dolgát rendesen, ahogyan kell. Este 6kor adtam neki vacsit, kivittem egyből, majd 8kor és 10kor is. De ugyanúgy bepisilt/kakilt, mire reggel 6kor kivittem volna.. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!