A kutyának kell biztonsági öv az autóba? (Több lent) sürgős
nem kötelező. De tanácsos vagy hálót, vagy övet használni, hiszen ha a kutya repülegy fékezésnél az veszélyes.
De senki nem fog belekötni, menjetek nyugodtan.
Nincs erre előírás sajnos.
Azért nem árt őket bebiztosítani. Már csak azért is, mert ha úgy támad kedve az aranyosnak, hogy ölembe mászik (szetter), hát vezetés közben nem biztos, hogy örülnék neki.
Nem tudom, milyen autótok van?
A legideálisabb egy box a kutya méretében. Ott biztonságban van teljesen.
Nincs semmilyen szabály erre.
A legbiztonságosabb tényleg a box, de én mégis inkább a biztonsági öv híve vagyok. Nem szeretném egy több órás utazás során bezárni a kutyámat.
Azért, mert goldi, még nem kizárt a boxban maradás.
Tudod, egy ismerősöm egyszer nagyon csúnyán karambolozott. A kutyái nem rohantak el, nem repültek szanaszét, mert a boxban maradtak. Természetesen az öv is jó megoldás, de a box a legbiztonságosabb.
Mindenkinek:
Igenis létezik idevonatkozó (bár hálisten nem részletes) szabályozás és elég gáz, hogy ennyi kutyás nem tud róla!
A cél tehát, h eb ne zavarhassa a vezetést, ezt pedig rendőrök igenis számon kérhetik és büntethetnek!
Nem kötelező box, úgy "rögzited" a szállitmányt (kutya) ahogy akarod. Rács, háló, box, hám...is lehet.
Mivel időnként a rendőrök sincsenek képben (tapasztalat) nyomtasd ki a linken elérhető szabályozást, tedd az autós papirok közé és ha piszkálnak a rendőrök pl box hiánya miatt, tedd eléjük bátran.
Na és nem számit hogy 5 percet utaztatsz vagy 8 órát... kötelező a szabályt betartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!