Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kissé hülyeségnek tartom azt,...

Kissé hülyeségnek tartom azt, hogy a fehér szinü boxereket ellitélik és lenézik, ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés
Meg nem értem mért nem kaphanának már tk-t..eddig azért voltak kizárva mert ugye örkutyának lettek kitenyésztve meg stb..a teljesen albino(kékszem teljes fehérszin) egyedeket kizárnám a tenyésztésböl de ami pigmentes azt minek?
2011. ápr. 28. 13:51
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
elfogadom de unalmas..fajta védelmét szolgálja? a boxerek 70% szenved valami örökletes betegségbe hála hogy felkapot fajta. A mai boxerek meglehetösen kicsik is lettek
2011. ápr. 28. 14:07
 12/26 anonim ***** válasza:

Szerencséd van a kutyusoddal, de sajnos tényleg nagy arányban fordulnak elő főleg süket példányok, pont a fehér szín miatt. A bőrük is kényesebb, mint egy színes kutyának. Ez van sajnos. Pigment ide vagy oda, hordozó vagy hajlamos egyedeket én sem szívesen vonnék tenyésztésbe. (már ha ezzel foglalkoznék)

Nem ítélem el, nem nézem le, de alapból nem tartozik a boxer a kedvenceim közé.

2011. ápr. 28. 14:09
 13/26 A kérdező kommentje:
ugy konkrétan nekem annyi bajom van a fehér szinel" hogy mindenki beugat ha sétáltatom mindenki pitbulloza-.-"jo az emberi hülyeségnek sosem volt párja..
2011. ápr. 28. 14:11
 14/26 anonim ***** válasza:

Hiába berzenkedsz.Ma ezek az elvárások.

Nézz meg néhány fajtát, mivé alakították mára a "fajta érdekeit szolgálva".

2011. ápr. 28. 14:11
 15/26 anonim ***** válasza:

Mi az h unalmas??? Ez örökléstan. Attól mert te mást szeretnél még nem lesz úgy.

Egyébiránt senki nem nézi le a fehér boxereket, de ha egy mód van rá, akkor ne szaporítsuk őket - mert épp elég annyi amennyi a természet által véletlenül becsúszik.

Ráadásul a fehér x fehér boxer párosításnak ugyanolyan következményei lehetnek mint a merle x merle párosításnak (pl. a border collienál) -> örökletes betegségekkel halmozottan terhelt egyedek.

2011. ápr. 28. 14:14
 16/26 A kérdező kommentje:
jo annyira nem érdekel hogy huha" maradok a basset-nél mint fajta sokkal jobban elnyerte a tetszésemet
2011. ápr. 28. 14:15
 17/26 A kérdező kommentje:
nem a francokat nem mikor kivite egy mksz kiállitásra nézelödni a nagy csikos-sárga boxeres tulajok oda jöttek mondván hogy eza kutya mért nincs kinyirva? mert szinhibás egyedeket nem szeret látni emberek kezébe mert szégyenbe viszik a fajtát"
2011. ápr. 28. 14:16
 18/26 anonim ***** válasza:
49%

Nemrégen olvastam, lehet fehéret is tenyészteni már. Pontosan a feltételeket nem ismerem, mert nem boxeres vagyok.

A beszólásokra meg nem kell reagálni. Nekem munkás nj-m van, ráadásul a színe sem a Rex-é Szerinted a tenyésztők szemében nj a kutyám? Hát, nem. Aztán mit érdekel az engem.

2011. ápr. 28. 14:24
 19/26 anonim ***** válasza:
36%
Neked üldözési mániád van ezzel kapcsolatban. Nem mindegy h ki mit gondol?? (ill. látom h neked nem...) Próbálj meg ezen túllenni...és még véletlenül se szaporítsd a kutyádat. :o)
2011. ápr. 28. 14:28
 20/26 anonim ***** válasza:

Tessék, ezt a cikket neked írták :o)

[link]

2011. ápr. 28. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!