Nem! Kölyök kutyának 8 hetes koráig, az anyja mellett a helye. Aki hamarabb elszakítja, az egy felelőtlen szaporító, aki nem ért a kutyákhoz! 5 hetesen még nagyon fontos időszak, hogy az anyjával legyen, szocializálódjon. Ne hozd el még ilyen korán...
2011. ápr. 27. 18:33
3/17 anonim válasza:
én 5 hetesen hoztam el a rotimat... semmi baja. most 7 hetes.
2011. ápr. 27. 18:35
4/17 A kérdező kommentje:
Hát épp ezért kérdezem,mert úgy tudom,hogy 8-9 hetes koránál elöbb a kutyát nemszabad elszakítani az anyjától.
2011. ápr. 27. 18:38
5/17 anonim válasza:
Jól tudod. Felelőtlenség lenne...8 hetes koráig legalább ott kell lenni. Komoly tenyésztő nem is adná előbb.
2011. ápr. 27. 18:45
6/17 anonim válasza:
Én meg 6 hetesen hoztam el a kutyámat. Most 3 éves. A világon semmi baja. -.-
2011. ápr. 27. 18:45
7/17 anonim válasza:
Nagyon aranyos :)
Egyébként attól, hogy fent van lehet még nem adják oda amíg nincs 8 hetes. Csak gazdát keresnek neki. Tudod nem úgy megy (főleg keverékeknél), hogy na betöltött a 8 hetet felrakom és hipp-hopp két óra alatt jelentkeznek érte. Kell azért az a pár hét amíg látják, hogy fent van a kutyus az interneten.
Hívd fel és érdeklődd meg.
2011. ápr. 27. 18:46
8/17 anonim válasza:
Az a baj,hogy ha ilyen korán elhozod akkor nem tanulja meg,hogyan kell a rangsorban viselkedni.Ezt az anyjától tanulhatja csak meg!Viselkedési problémái lesznek felnőtt korában ami ha nagyra nő elég veszélyes lehet.Ennél a kutyusnál meg a tetejébe foxi-puli mixről beszélünk.Mind a kettő elég ideges típus.Ne hozd el még bármilyen aranyos is!,
2011. ápr. 27. 18:47
9/17 nory0722 válasza:
Ez tényleg így van. Van egy beagle-m,8 hetesen hoztuk el,semmi baj nincs vele. Uncsimék,javaslatom ellenére 5 hetesen hozták el az ő beagle-jüket. Azóta folyton bepisil,mindenért nyavalyog... stb. Ezen kívül hiába eszik szilárdat,még az anyjától kap 'védelmező' tejet. Ne hozd el 8hetes kora előtt!!! Egy másik ismerősöm németjuhászát 6hetesen hozták el,2 nap múlva kórházba került.
És persze az is fontos,hogy míg nincs meg legalább az 1. oltása(2hét után hat),addig ne találkozzon más kutyákkal,mivel azok hordozók is lehetnek.
Szted miért akarja 5hetesen odaadni? Hogy ne kelljen neki több kaját venni. Egyébként meg kutyát chip nélkül ma már nem lehet örökbe adni,ez törvény! Akármilyen keverék,akár kicsi,vagy már felnőtt.
2011. ápr. 27. 18:49
10/17 anonim válasza:
Nem kell mindig mindenkiről a legrosszabbat feltételezni... Akármi lehet a háttérben. Pl. lehet hogy az utcán találták, vagy meghalt az anyjuk szülés közben, és ezért próbálják már 5 hetesen elajándékozni. Fel kell hívni, meg kell kérdezni, egyébként egy chip tényleg nem ártana. És ha ez volt a kérdés eredetileg csak nyolc hetes kora után szabad elhozni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!