Hogy zajlik az ivartalanítás?
Már számos cikket elolvastam, de az még nem egészen világos, hogy mikor elviszem a kutyát akkor ugye ott hagyom és délután megyek érte. (Nem egy nagy dolog, de nekem fontos lenne, hogy tudjam.)
Előre is köszönöm.
Kan kutyáknál sokkal gyorsabb a művelet, ha jól tudom ugyanúgy végzik mint macskáknál. Levágják a heréről a mellékéherét, és a két vezetéket csomózzák össze, hogy ne kelljen idegen anyagot vinni kötözésként. Gyorsan megvan, az időt csak nyújthatja, hogy mennyi borotválni való szőr van kutyusod alfelén:)
Az altatásnak van csak rizikója, magán a műtéten sok mindent nem lehet elrontani, kanoknál legalábbis. Szukáknál mivel hasűri műtét ezért nagyobb horderejű, de nem szokott baj lenni vele. Altatásból ébreszthetik is, de gyakrabban hagyják hogy kábultan vidd haza, és otthon ébredezzen. Egy délután azért kell általában, mire rendesen tökéletesen magukhoz térnek. Fontos, hogy addig amíg fel nem ébredt teljesen se enni, se inni nem kaphat! Miután már képben van, először itassátok meg. Ébredezés közben ritkán hányás, gyakrabban bepisilés előfordul. Száraz, meleg helyen legyen betakargatva.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!