Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem féltek, hogy elvesztitek?

Nem féltek, hogy elvesztitek?

Figyelt kérdés
Póráz nélküli sétánál nem féltek, hogy valamit meglát és elrohan a kutya? Tudom, hogy meg lehet, sőt meg is kell tanítani láb mellett menni, meg, hogy behívható legyen, de azért még sem 100%ig kiszámítható egy kutya. Én félnék elengedni:S:(
2011. ápr. 22. 14:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert 100%-ig bízom a kutyámban. Van néhány olyan inger, amire kiugrik (görkoris pl) de megtanultam a kutyaiskolában kezelni az ilyen helyzeteket, és egy rászólással megállítom.

Persze idáig eljutni kemény munka volt. Meg kell szerezned a megfelelő tekintélyt a kutyánál, emellett meg kell ismerned a reakcióit, és meg kell tanulni jól reagálni rájuk.

Sokat gyakoroltuk mi is azt, hgy elbújok, vagy irányt váltok ha túl messzire megy tőlem, ezt néha mg most is csinálom. Ha úgy látom, hogy nagyon a feje után megy, akkor beállok egy kapualjba, vagy csak simán némán hátat fordítok és megyek a másik irányba.

Tudja jól, hogy neki kell vigyáznia arra, hogy én ne tűnjek el, fél szemem mindig rajta.

És amíg benne voltak ilyen veszélyes helyzetek, hogy macskára, labdára kirongyol, addig nagyon figyeltem a környezetet, nem telefonáltam, nem cigiztem séta közben hanem minden idegszálammal arra figyeltem, hogy honnan jöhet olyan inger, amit nekem kell először észrevenni, aztán szépen lassan ez is kialakult, hogy már nem baj, ha nem én veszem észre.

Emellett persze meg kell adnod neki a megfelelő életmódot, amiben kiélheti az ilyesmi ösztöneit. Tehát ha macskakergető típus, akkor tőled kell megkapnia a zsákmányösztönös terhelést, amiben nyugodtan kiélheti magát, ha szaglós típus, akkor a megfelelő mennyiségű orrmunkát, stb.

2011. ápr. 22. 15:07
 12/14 anonim ***** válasza:
El sem tudom még képzelni, hogy ilyen megtörténhessen... És azt hiszem pont ezért vagyok falkavezér, mert ha én magam sem tudom elképzeni hogy valami ne úgy legyen ahogy én akarom akkor azt a kutya is látja. Nem arra kell megtanítani, hogy láb mellett menjen (az nem is igazi séta) hanem arra hogy te vagy a főnök, összetartoztok és hogy magától ragaszkodjon hozzád. Az én kutyám sem 100%-os, van amikor nem csinálja meg elsőre amit kérek, vagy megrág valamit, vagy felszed valamit a földről, vagy megiramodik egy pillanatra de a fontos dolgokban nem hibázik, és az nagyon fontos dolog hogy eszébe se jusson otthagyni engem.
2011. ápr. 22. 15:21
 13/14 anonim ***** válasza:
Én félek, h kocsi elüti, csak ott engedem el, ahol minimális a veszély, bejön mindig ha hívom, kivéve ha a szájában van valami akkor szalad vele, mert arról levan tiltva, ilyenkor az ideg szaladgál bennem és mozdulni sem merek, nehogy elüssék.
2011. ápr. 22. 19:43
 14/14 anonim ***** válasza:
rakass chippet a kutyádba. ez nem előzi meg elszökjön, de ha elhagytad segyt h visszakaphasd. a nyakorvére meg egy bilétát kell gravíroztatni h : chipees vagyok, vigyél dokihoz.
2011. ápr. 26. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!