Mennyire sokszor kell kutyák közé hordani egy kiskutyát, hetente hányszor, hogy jól szocializált legyen?
Ahogy időd engedi.
Ha nagyon félős vagy nagyon agresszív a kutyád, akkor nagyon fontos, hogy minél gyakrabban.
És szerintem ez 3-4 hónapos korától 1-1,5 éves koráig a legfontosabb. Ivarérés körül mindenképpen.
Én kutyám szinte sose játszik más kutyákkal. Talán pár hónapos korában max vagy 5 alkalommal és teljesen jól szocializált.
Ismerősöm staffordja 1 éves kan, kb havonta 1x sétál több staffordal együtt és ő is teljesen jól szocializált.
Teljesen feleslegesek ezek a kötelező kutyához szoktatások pláne heti több alkalommal is. Nálunk sem igazán van ilyenre lehetőség. Nincs olyan hely ahol el lehetne engedni a kutyákat... Sétálás közbe pedig azért nem engedjük el, mert a rendőr szól érte, meg mert sok az agresszív kóbor kutya.
Lehet, hogy néhány válaszoló feleslegesnek érzi a gyakori kutyatársaságot, mert az ő kutyájuk nem igényli, de attól még van olyan kutya, amelyiknek nagyon fontos...
Szóval ha meglesz a kutya, majd meglátod.
Mondjuk arra is kíváncsi lennék, hogy akinek a kutyája ötször találkozott kutyákkal az mennyire jól szocializált.
Mert számomra a jól szocializáltság azt jelenti, hogy bármikor bármilyen kutyákkal összeengedhetem a kutyám, tud kommunikálni, és nem okoz balhét .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!