Műtét miatt/után belázasodhat a kutyusom? Hogyan mérhetem meg a lázát és mit kell olyankor csinálni vele?
végbélben mérheted a lázát. a nagy kutyáknál csak 39/40 felett van láz, a kicsiknél talán kicsit alacsonybban. Ezt sajnos nem tudom,nézz utána a neten.
Ha lázas,hívd az orvost, ne adj neki magadtól gyógyszert. (pl. paracetamol TILOS a kutyáknak)
Hát az orra nem forró, sőt inkább langyos-hideges. Lehet, hogy csak a sok takargatás miatt melegedett ki.
Az eddigi válaszokat köszönöm!
Én dokinál asszisztáltam, mindig én mértem a lázakat.
Egy egyszerű digitális hőmérőt tegyél a fenekébe. Ha sípol vedd ki. A normál 38-38,5 fok. a 39 már hőemelkedésnek számít. 40-41 már láz.
Elvileg ha ma műtötték szoktak neki adni injekcióba antibiotikumot, láz lehúzót fájdalom csillapítót. Ha tényleg lázas, azonnal hívd fel a dokit aki műtötte, és beszélj vele.
Lehet kapni kifejezetten állatok részére lázmérőt.
Olyan, mint a digitális, de az eleje hajlékony, nem törik, ha a kutya bemozdul.
Ugyanis végbélen keresztül kell lázat mérni.
Ha nem sikerül, vidd vissza orvoshoz.
Egyébként a kutyának láz esetén Algopyrint lehet adni.
Az adagot orvostól kérdezd meg. Nekem csak nagy testű kutyám van, neki egy egészet is lehet adni.
A kicsinek talán egy negyedet, de ezt mindenképpen orvos mondja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!