Merjek a 9hónapos fiú francia bulldogom mellé haza vinni egy 6év körüli eddig tenyésztőnél élő yorki szuka kutyust? Milyen természetűek és mennyire barátkozósak? Van rá mód, hogy elfogaadjon gazdinak engem?
A yorkit én sem ismerem, de szerintem ez csak másodlagosan fajta kérdése.
Az elsődleges, hogy a két kutya hogyan fogadja el egymást. (itt ugyanúgy lehet szimpátia-antipátia mint az embereknél)
Azért azt gondold meg, hogy a bulldogod most lesz ivarérett, és szukát akarsz hozni mellé. Valamelyiket mindenképp ivartalanítani kéne. A 6 éves kutyát már úgysem illik elletni, a legjobb lenne, ha - márcsak a daganatos betegségek megelőzése érdekében is - őt mindenképp ivartalanítanád.
Nekem egy 3 éves yorkim van. másfél éves volt a yorkim, amikor a családba került egy kölyök roti, és mikor a szobacirkálóm 2 éves lett, jött egy amstefford is. Nálunk a yorki érzi magát a főnöknek, legalábbis ő ezt hiszi. Amúgy a roti a főnök, de elviseli, hogy a kis piszok megharapdálja, nekimenjen, leugassa...
Ezerrel rendezi a yorki őket, visszazavarja a helyükre a nagyokat a hátsó udvarba, leküldi a teraszról őket..Nekimegy a nagyoknak, herepja a torkukat, ha épp fel tud addig ugrani., ha meg belecsíp lóg rajtuk, mint egy lánc. A másik két "gyerek" meg mindent elnééz neki. A Yorkim kan, a rotim is kan, de a stefi lány. nincs gond velük. Nehezen ment az összeszoktatás, mert a yorkim mindentől fél, lényegében félméből támad is. De elnézik neki a nagyok. Hozzáteszem yorkim, 1,5 kg.
Szóval nehezen ment nálunk az sszeszoktatás, talán sosdm fognak egy tányérból enni, a nagyokka, de eltűrik egymást. a nagyok egy tányérból kajolnak.
Szerintem nyugodtan....abban a szerencsés helyzetben vagy hogy a fajt természete helyett konkrétan arról a kutyusról tudhatsz meg első kézből infókat akit haza akarsz vinni.
Hiszen aki 6 évig tartotta az pontosan kell hogy tudja milyen a kutyus.
látogasd sokat, ismerkedj meg vele, beszélgess az eddigi gazdival és minden rendben lesz!
Én azt mondom vágj bele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!