Hogyan neveljem szobatisztává a kutyát?
Ez kutyától függ,hogy milyen hosszú folyamat lesz.Nálunk a mopsz 6 hónap után lett szobatiszta.A lényeg nagyon kell rá figyelni.Alvás,játék,evés után jön a pisi-kaki.Ha elvered vagy bele nyomod az orrát nehezebben fog szobatiszta lenni.
Sűrűn ki kell vinni az udvara és megdicsérni ha ott pisil.Jutalom falat is mehet neki.Én úgy csináltam,hogy nem mentem ki vele mert akkor csak rám figyelt és sz istenért sem akart pisilni.Mindig kiraktam óránként és mikor láttam,hogy pisil kimentem és nagyon megdicsértem!Sok sikert és türelmet!:)
Hát igen, ez nekem is nehéz feladat volt, főleg amíg rossz idő volt és keveset volt odakint. Most, hogy jobb idő van már egész nap kint szaladgál és odakint is végzi el a dolgait. Ilyenkor én is nagyon megdicsérem.:) Viszont ami nekem idebent bevált, az a kutyapelenka. :) Le kell teríteni a földre és állítólag van benne szaganyag, ami oda vonzza a kutyust. Na ez szerintem nem állja meg a helyét annyira, ezért én azt csináltam, hogy kicsit ráitattam a pisijéből, így érezte rajta a saját pisi szagát. Oda raktam a pelust, ahová szeret a házban pisilni járni :D Nálunk ez a fürdőszoba :D Szóval leraktam oda ahol mindig elvégezte a dolgát, beitattam egy kis pisit a pelusba és egy idő után hál istennek sikerült oda szoktatni. Nehéz volt, de ha egyszer rá pisil, utána már egyre jobban menni fog :)Azóta már csak arra pisikél. :)
Viszont a kaki dolgot nem végzi el rajta, úgyhogy ez csak a kisebb gondot oldotta meg. :) De ez is valami már. :) A pisi úgyis rosszabb. :) Sok sikert. :)
ne szid le a kutyát ha bepiszkít később kiprovokálja... jól etesd meg, meg itasd meg, utána zárd be egy kicsit a helyére, és enged ki az udvarra... ha elvégezte a dolgát dicsérd meg.
a szag is nagyon fontos, odapiszkít a kutya legközelebb is, ahol érzi a szagot.
másik módszer: zárd ki :D
"odapiszkít a kutya legközelebb is, ahol érzi a szagot."
Van ebben valami, mert ma reggel pont oda piszkított, ahova a múltkor is. De valahogyan csak be tudom folyásolni azt, hogy csak kint csinálja és bent sehol sem szabad. Nem akarom őt kizárni, mert még pici. Annyira imádni való kölyök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!