Az uszkár és a puli között van rokonság?
Van két uszkárom és családi okokból befogadtam egy fajtiszta puli kutyust is,törzskönyvezett.
Menhelyen volt egy hónapig,uh eléggé elhanyagolt volt.
A kutyakozmetikus kipofozta,uszkáros fazonra kértem.
Így megnyírva,szakértőkön kívül senki nem mondaná meg,hogy nem egy közép uszkár.Innen ered a kérdés.
Ami különbséget én felfedeztem,hogy a pulinak magasabban tűzött a füle,csámpásabb a lába-az elsők kicsit buldogosak,ezt már többnél láttam-erősebb a testalkata,a farka vége kunkori és a járása lomposabb.
Ezeket leszámítva még a természete is uszkár,a pofája teljesen.
Szóval van a két fajtának valami kapcsolata,közös kialakítási ága?
Semmi köze nincs az uszkárhoz. A puli egy magyar fajta, még szép, hogy nem áll rokonságban avval a fajtával. Nagyon rosszul tetted, hogy uszkárosra nyírattad, a puli úgy szép, ahogy van, nem fazonra nyírva. Buldoghoz szintén köze nincs, a füle viszont valóban magasan tűzött. Az a kijelentésed pedig, hogy a természete hasonlít az uszkáréhoz, eléggé sántít. A puli sokkal pörgősebb, buzgóbban őrzi a házat, sokkal nagyobb a mozgásigénye, ugyanakkor sokkal okosabb, akármit is mondanak a tesztek és a nagy etológusok vagy kinológusok. Sokkal könnyebben tanul, benne is lenne a legokosabb kutyák körében, csak kint, Amerikában azt sem tudják, mi az a puli. Vagy a komondor, a kuvasz, a pumi, a mudi. A vizslát mondjuk szeretik, nem is csoda. Csodás magyar fajtáink vannak.
Tömören összefoglalva: semmi köze nincs az uszkárhoz, temperamentuma különbözik, a külseje szintén, erről a két képről pedig ( [link] és [link] döntsd el te, hogy mennyire egyforma a pofijuk. A pulinak pedig ne nyírd a szőrét, csak ha muszáj, mert nincs rendben. Puli úgy szép, ahogy van! Punktum!
Gyönyörű pulik:
Valóban pörgősebb,így belegondolva,meg semmi tartózkodás nincs benne az uszkár óvatosabb,félénkebb.
Egyébként úgy nézett ki,mint az utolsó linked,mielőtt uszkárrá változott:).Az nem túl higiénikus,főleg a fenekénél.
Köszi a válszt második.Jöhet még hozzászólás.
Teljesen más feladatra lett annó kitalálva a két fajta.
uszkárral nem fogsz terelgetni túl nagy sikerrel, viszont a pulit nem tudod megtanítani cirkuszi trükkökre.
Valóban, ahogy az előttem szólok is írták puli-t uszkárosra nyírni nem illik, kitalálta a természet milyen legyen(vagy az életkörülmények és szokások).
szia!
Ő egy Noé-s puli, le kellett vágni a szőrét. Én is azt hittem, hogy uszkár, de ez csak a véletlen műve. Semmi közük egymáshoz!
Érdekes az utolsó kép,így megnyírva.
Én sem poénból nyírattam meg.
Fürdetés közben 4db elég nagy dudort fedeztem fel rajta,ami nagyon megijesztett,valamint a háta sebes volt.
Ultrahang,vérvétel,szövetminta is megvolt és szerencsére csak zsírcsomók,semmi rosszindulatú daganat.
A hátából meg három gomba fajtát tenyésztettek ki.
A fürdetéses kezelés,utána szárítás hosszú szőrrel eléggé macerás,ezért is lett uszkár.
Köszi a hasznos válaszokat.
/Második/
Így már értem. Akkor elnézést. De amint megnő, hagyd pulisan.
Sok szerencsét a kis pamacshoz!
Köszi ucsó:).
Bár azért a törpe uszkárjaimhoz képest nem olyan kis pamacs,inkább egy tank:D.
Valami biztos van, hiszen az uszkáron, pulin, komondoron kívül nincs olyan kutyafajta, amelyiknek szőr nő a fülében.
Mi nemegyszer adtunk el puli kiskutyát uszkárként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!