Segítség kéne német doggal kapcsolatban?
Az lenne a kérdésem,hogy lakásban nehéz tartani?Mert nekem van egy fiatal dogom és télen valószínűleg bent fogom tartani!Hogyan tudnám szobatisztaságra nevelni,mert valahogy nem akar összejönni a dolog!?
Egyáltalán lakásba való ő,mármint természetesen kiviszem majd sétálni,de az éjszakát mindenképpen bent töltené!?
Én ismerek lakásban lakó német dogot, kettőt is! Arra figyelj, hogy simán lecsóválja a kávét az ebédlőasztalról :)))
A szobatisztaság gondot részletezhetnéd kicsit. Mikor piszkít be? Hova?
És ha odakint végzi a dolgát, jutalmazod? Van valami előjele? Figyeld, általában evés után, játék után, ébredés után kell pisilniük. Ha köröz, szaglászik, akkor keresi a helyét. Na ilyenkor kell kivinni, és odakint úgy megdícsérni, mintha legalábbis nobel díjat nyert volna. Örömködés, nagy dícséret, jutalom.
Odabent meg ecetes vízzel szagtalaníts, hogy ne vezesse vissza a szaga. De ne nyomd bele az orrát, meg ilyesmi, attól csak félni fog, nem rakja össze. Dörmögve fapofával, nem jópofizva takaríts utána.
Hamar összeáll, hogy odakint jutalmat kap, odabent meg még egy mosoly sincs.
Kan vagy szuka?
A leírtak alapján elég jelölésgyanús a dolog...
A6z baj h az emberek úgy ítélkeznek h gőzük sincs a tényekről. Elég rossz példa a versenyagár, mivel az nem csinál mást egész nap csak fekszik és lustizik. A mozgásigénye sem olyan durva, mivel nem tud folyamatosan pörögni. Az agarakat hetente 2-3szor kell lefuttatni úgy isten igazából, h akkor kiadják magukból a maximumot, a hét többi alkalmával csak bandukolnak. Ők nem border colliek.
Megjegyzem nekem borderem van lakásban, ezerszer mozgásigényesebb fajta mint egy dog. A doggal max annyi a probléma h nem lehet tőle elférni. De szenvedni nem fog, az tuti :o) Mondom h egy ismerősömnek van dogja lakásban és a kutya kiegyensúlyozott, jó kondiban van - nem hinném h bármi más mutatná, h hogy érzi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!