Milyen kutyatápot, vagy házi kosztot kell adni a vemhes szukának? Oltások, féreghajtás szintén nem jó?
Imádom a google-t hogy eltárol egy csomó dolgot:
Na, vazze én meg próbálok segíteni. de annyi esze nincs,hogy előtte tájékozódjon.
szegény kutya
Voltunk ma az állatorvosnál, be akartam adatni a herpesz elleni oltást, de azt mondta az orvos, hogy csak akkor azt ajánlja, hogy majd akkor adjuk be, ha kiderül, hogy tényleg vemhes, mert akkor a kiskutyákba is átmegy, vagy valami ilyesmi. Nem értem, hisz a herpesz vírus vemhesség nélkül is megbetegítheti a kutyát, nem? Na mindegy, a kutyám egyébként nagyon úgy néz ki, hogy nem vemhes, csak még korai lett volna az ultrahang, azt mondta a doki, három hét múlva menjünk újra, és azt mondta, egyáltalán nem vészes ez a kor, ha igen, akkor sem, hanem 7 év fölött lehetnek különböző problémák, tehát az ivartalanítást nem javasolja egészségügyileg, ha kicsit is szeretném ezeket a kicsiket, hanem majd ellés után ejtjük meg.
Amúgy a belinkelt oldalon lévő kutya gazdáját is részben meg tudom érteni, nagyon hasonló helyzetben voltam én is, hajszál választott el ugyanettől a dologtól. Amúgy rájöttem már, hogy, aki belinkelte, azt gondolja, hogy én vagyok az, hát jó, gondolja azt, biztos nincs Budapesten két hasonló korú ilyen kutya. Csak a kerületünkben van még kettő, az egyik pár utcával lejjebb, bár nem tudom, mennyi idősek és azt sem, szukák vagy kanok, de mindegy is, itt mindenki úgyis mindig mindent jobban tud.
Válts orvost SOS!
Nem javasolja az ivartalanítást,7 év felett kockázatos.Javasolja inkább a sokkal veszélyesebb ellést,és UTÁNA hirtelen már nem kockázatos az ivartalanítás.
Beszélj más orvossal is,azt ajánlom,vagy olvasd el az Állatorvosi Kamara állásfoglalását,nekik azért jobban hihetsz.
A doki ügyes üzletember:az ivartalanítás egyszer hozna pénzt,az idős kutya jó eséllyel problémás vemhessége és ellése meg jó bevételi forrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!