Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta lenne jó?

Milyen fajta lenne jó?

Figyelt kérdés
Frizbire és dog dancingre szertnék egy nagy vagy közepes termetű kutyát.
2011. ápr. 13. 17:08
1 2
 11/19 xnorkax ***** válasza:

Hasonlóan hiperaktív mindkét fajta.

Border collieból a [link] a számomra legjobb. ^^

Ausztrál kelpie [link] ezt találtam magyar kennelként. De lehet, hogy ez sem Magyarországon van. Elég ritka fajta.

2011. ápr. 13. 18:04
 12/19 anonim ***** válasza:

Bármit csak ne bordert. Olyan unalmas már. Vannak más munkakutyák is.

Amúgy a belinkelt kelpie kennel itt van közel a fővároshoz, Vasadon. Én jártam ott, nagyon jónek tűntek a kutyák de nem értek a fajtához...

2011. ápr. 13. 19:05
 13/19 xnorkax ***** válasza:
Lehet, hogy unalmas neked a border, de tény és való napjaink egyik legjobb munkakutyája.
2011. ápr. 13. 19:08
 14/19 anonim ***** válasza:

Ausztrál juhászkutya is nagyon jó kis fajta. Szinte egyeznek az igények a kelpie-ével, márcsak attól függ melyik tetszik jobban xD Énis először kelpie-t akartam, de végül aussie lett :)

[link]

2011. ápr. 13. 19:08
 15/19 anonim ***** válasza:
Ja, szerinted. Szerintem meg benne van egy nagy adag szerencse, reklám és miegyéb. Legalább 300 fajta van a földön. Statisztikailag képtelenség, hogy csakis egyetlen megfelelő okosságú és felépítésű kutya legyen a versenyekhez. Más kutyák is lehetnek ilyen tehetségesek, csak senki nem kezde még el őket a legintelligensebb kutyaként reklámozni, ismeretlenek, vagy túl egygazdásak és jobban hatnak rá a hangulatok nem tarol el mindent a munkamánia, esetleg nem pontosan olyan igényeik vannak a képezésben mint a megszokott és akkor inkább nem fáradnak vele. Tehát a border nem képességben több hanem a pluszokban ami még kell a sikerességhez...
2011. ápr. 13. 19:15
 16/19 anonim ***** válasza:

SEMMELYIKET SE!

Ha nem tudsz foglalkozni a kutyával eleget akkor minek kell??

2011. ápr. 13. 19:27
 17/19 anonim ***** válasza:
Te hol olvastad hogy nem tud eleget foglalkozni??? Az hogy nem akar olyan hiperaktív kutyát mint a border, mióta jelenti azt hogy nincs ideje?
2011. ápr. 13. 19:32
 18/19 anonim ***** válasza:
Én a Malinoist ajánlom, ők is nagyon szépen dolgoznak és nem olyan hiperaktívak, mint a border collie.
2011. ápr. 14. 21:23
 19/19 xnorkax ***** válasza:
Igen, szerintem így van. Mert nem véletlenül lett ilyen népszerű a border. Mert megvannak a képességei. És aki olyan szinten akar versenyezni, az tudja mi kell. :)
2011. ápr. 14. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!