Spániel szakértők! A coboly szín színhiba?
Az egyik tenyésztőnél érdeklődtem coboly kiskutya iránt, ő azt mondta, ő nem tenyészti ezt a színt, mert tulajdonképpen ez egy hiba, "túl tűzött" black and tan és chocolate and tan. Azt mondta, hogy kiállításokon sem részesítik előnyben.
Mi az igazság?
nem az. amúgy kiállításra akarsz vele járni?...
a la scale kennelben van coboly kiskutya éppen.
Kiállításra szeretnék kiskutyát. Eredetileg cobolyt szerettem volna, de ez a tenyésztő nagyon híres, és azt mondja, hogy a kiállításokon a feketét részesítik előnyben, és ez a szín egy "elfogadott" színhiba.
Néztem azt a kennelt, gondoltam, hogy írok is nekik, de nekem nem tetszik maga a tenyésztő írásmódja, vagy hogy is mondjam... Egyszerűen nem szimpatikus. Annyira piedesztálra állítja a kutyákat a leírásokban, az egyik kutyus tenyésztőjének elért eredményeivel reklámozta azt hiszem a kiskutyákat. Jobban kedvelem a szerény és nem más tollával ékeskedő embereket, ezért sem vettem fel vele a kapcsolatot.
Jó kutyát szeretnék, szimpatikus embertől, aki segít nekem "elindulni" a spánielezés világában.
A rizi-bizinél nincs sok nyertes kutya. Elvétve néhány, ahogy én eddig láttam.
A Liver and tanból már annyi van, azt mondják, hogy rekeszteni lehet vele.
Szerintem fekete lesz a befutó, mert ki akarom állítani, és nyerni akarok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!