Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezt most adjam neki, vagy ne?

Ezt most adjam neki, vagy ne?

Figyelt kérdés

A kutyámnál, aki egy 1,5 éves német juhászkutya keverék, 3 napja babéziát diagnosztizáltak sajnos. Volt rajta ultrahangos riasztó és Frontline csepp is, mégis belement a kullancs, nem tudom, hogyan. Három napig hordtam dokihoz, kapott mindhárom nap infúziót, és Imizollal kezelték. (Szerintem páran tudjátok, az a babéziára való injekció, nagyon erős gyógyszer) A kutyusomat több infúzióra nem kell vinnem, ma már jobban van, labdáztam is egy picit vele, de még mindig bágyadt, természetesen ez érthető, nagyon beteg. Enni nem eszik semmit, a vitaminos pasztáját eszi meg naponta háromszor egy szelet párizsi kíséretében, de még a kedvenc konzerve sem kell neki. Állatdoki szerint ez még normális, majd enni fog holnap, vagy holnapután, a vitamint kapja. Viszont inni is ritkán látom, akkor sem sokat. Vize folyamatosan van neki a táljában kint is, és bent is (egyébként kijárós kutyus, a nap nagy részében kint van, de bármikor bejöhet a lakásba, mostanában mióta beteg, folyton bent van, csak pisilni-kakilni megy ki) de nem nagyon látom fogyni a vizet. Ugye most 4-5 napig vízhajtót kell szednie, hogy kitisztuljon a szervezete, és ne rakódjon le semmi a veséjében. A vízhajtó mellé azért inni is kéne, nem is keveset.

A szomszédom ajánlotta (szintén volt már a kutyája 2x is nagyon beteg, amikor innia kellett volna), hogy kb. 4dl vizet és 4dl tejet keverjek össze, és rakjak hozzá egy fél teáskanálnyi cukrot, és azt adjam neki inni napi 4x. meg hát természetesen a vize, amiből bármikor ihat. Na most ezt az ilyen tejes-vizes cuccot nem régen megkapta, és nagyon ízlett neki, az utolsó cseppig megitta. Kérdésem az lenne, hogy adhatom neki addig a 4-5 napig, hogy rendesen igyon, rendbe jöjjön, vagy ne? Ez lenne a legjobb megoldás, a fecskendős-vizes itatás nem jön be, sose iszik meg annyi fecskendővel, mint amennyivel kéne, viszont a tejes-vizes innivalót egyből megissza, sokkal több mennyiséget is. Korábban csak néha-néha kapott egy pici tejet vízzel, hasmenést nem tapasztaltam nála, meg semmit.

2011. ápr. 13. 14:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
a tejjel tényleg vigyázz. Ha már tej, akkor kecsketejet adj neki. vagy vegyél kutyatápszert.
2011. ápr. 13. 14:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Kutyatápszert nem ajánlotta az állatorvos, azt mondta, nem kell annyira túlzásba vinni a dolgot. Kecsketejre sajnos nincs lehetőségem szerezni, már néztem több üzletben is, neten is kerestem, de sehol nem tudnak nekem egy héten belül szállítani neten sem. Nem Budapesten lakom, hanem Füzesabonyban, Heves megyében. Már néztem a közeli boltokban is, a nagy SPAR-ban is, nincs kecsketej sehol. A sima tejjel gondolnám adni neki, kizárólag csak napi 4x 4-5 napon keresztül, muszáj lenne folyadék gyanánt. Vízhajtó mellé azért inni is kell, nem is keveset.
2011. ápr. 13. 14:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Nézd, hogy nem kap-e hasmenést. ha igen (tényleg folyósat) akkor állítsd le, vagy adj a vízhez kevesebb tejet. próbálhatod fokozatosan is visszavenni, a következő adagba teygél 1 decivel kevesebb tejet.
2011. ápr. 13. 14:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Én azért megírnám a Frontline-t forgalmazó cégnek,hogy az agyonreklámozott,méregdrága csodaszerük mellett milyen beteg lett a kutya.
2011. ápr. 13. 14:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem jobban járna egy jó húslevessel. Nem kell bele sok husit főzni, csak 3-4 farhátat, amitől hús íze lesz, meg tegyél bele némi zsírt, zöldséget.

Azt is biztos, hogy szeretni fogja, és tele van energiával. Nem véletlenül esszük mi is a húslevest ha betegek vagyunk. Főzz ki egyben jó sokat, és azt ihatja nyugodtan.

De ha eddig nem volt baja a tejjel, akkor talán ezután se lesz.

2011. ápr. 13. 14:41
 6/9 A kérdező kommentje:

Sajnos igen.. nagyon mérges vagyok a Frontline-ra, biztos, hogy soha többet nem veszek ilyet. Oké, hogy más-más kutyák vannak, és mindegyiknek máshogy hat, de azért úgy, hogy 1 hete tettem rá a cseppet (ismétlés, a másik már lejáróban volt, de még 1 hónapon belül volt) simán belement, és megszívta magát, és majdnem elveszítettem a kutyusomat.

A húsleveses megoldást megpróbálom, de a kutyusom nem igazán szereti a húslevest, sem a leveseket. Amikor jól van, normális, nem beteg, akkor száraz tápot szeret enni, gyakran egy kis konzervvel rákeverve, de ha már levest kapna, sokszor nem kéri, nem szereti. Tudom, finnyás, válogatós, de istenem.. ha a száraz tápot megeszi egy kis konzervvel is, de sokszor magában is, nem fogok panaszkodni, hogy válogat :) Szerintem megpróbálok főzni húslevest, de akkor a tejes megoldást próbálom tovább csinálni, csak egy kicsit kevesebb tejjel.

2011. ápr. 13. 14:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Az se rossz ötlet, hogy csökkentsd folyamatosan a tej mennyiséget, és növeld a vizet!
2011. ápr. 13. 14:56
 8/9 Csilla Julianna ***** válasza:
Én azt gondolom, hogy nem is muszáj tejet tenned a vízbe. Szerintem az édes íz miatt itta. Mikor hozzánk került a kutyánk, nem akart inni. A kutyakaja boltos tanácsára szőlőcukrot tettem a vizébe. Attól kezdve nem volt gond az ivással. 2 dl-be kb. egy kávéskanállal.
2011. ápr. 13. 15:13
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! A szőlőcukrot kifogom próbálni, azt olvastam, az egészségesebb is. A tejet pedig alapból csökkenteni próbálom, de hátha beválik a szőlőcukor is. Köszi!
2011. ápr. 13. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!