Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért érzem így? (Kérdésed...

Miért érzem így? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Egész életemben kutyák vettek körül, nekem is már volt vagy 2, velük nőttem fel. Van 2 kaukázusi juhászunk, egy fiú és egy lány. Már vagy 3adszorra születnek egyfolyába kiskutyái, nagyon jó anyuka. Mind1, nem ez a lényeg. Szeretnék 1 kiskutyát, a golden retrieveren nagyon gondolkozom, az 1 baj vele, hogy úgy érzem, olyan lesz mint a lány kutyánk: anyáskodó. Vele annyit lehet csinálni, hogy ráfekszek a hasára, nagyon értelmes, de csak a kajáért cserébe fogad szót. És ő nekem egy olyan kutya mint az anyukám, nem mint pl. " a lányom". Tehát olyan kiskutyát szeretnék, amit én nevelek, és nem ő engem. Lehessen vele aktívan játszani, legyen lustizós, fogadjon szót. Mindig is a nagy kutyákat szerettem, most hogy kuytust szeretnék már vagy fél éve ezen rágódok, nem találom meg a tökéletes fajtát. Csak kinti kutya jó, apa nem engedi a házba. Angol bulldog fan vagyok nagyon, de nem lehet kinnt tartani. Minden másik kutyafajtába találok ugymond vmi " hibát". Anya azt mondta, ha itt lesz velem, annyira megszeretem majd, hogy az egyáltalán nem fog érdekelni. Szerintetek miért van ez? Nem vagyok még felkészülve a kutyára?
2011. ápr. 13. 13:46
 1/8 anonim válasza:

De,már fel vagyok készülve egy újkutyára,csupán nemtudod,hogy milyen lesz majd vele..

Én mindenesetre szurkolok,h jól dönts.

2011. ápr. 13. 13:54
 2/8 A kérdező kommentje:
köszii.(:
2011. ápr. 13. 13:54
 3/8 anonim ***** válasza:
47%

Hát ha nem mehet be a lakásba, akkor nem lesz olyan a viszony, elvégre nem vagy egész nap vele te se. A golden reti meg tök aranyos, bár én inkább labrador párti vagyok.

Meg nevelni kell, nem magától lesz egy kutya okos és szófogadó. :D

2011. ápr. 13. 14:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem valamilyen szinten természetes, hogy így érzel. Teljesen új kutyád lesz, és nem tudod, hogy milyen lesz vele, stb...

Én azt mondom, hogy csak rajtad múlik, hogy milyen lesz a viszonyod a kutyussal, hiszen te fogod nevelni, te fogod tanítgatni.

Olvass el pár könyvet a kutyák viselkedéséről, kutyanevelésről. Meg aztán el lehet majd vinni kutyasuliba is.

A másik, hogy minden fajban találsz valami 'hibát'. Olyat keress, ami a 'hiba' ellenére a legjobban tetszik neked. Vagy esetleg menj el menhelyre, és onnan válassz kutyát. Lehet, hogy egy menhelyen fogod megtalálni a számodra legkedvesebbet. Szerintem anyukádnak igaza van, ha már veled lesz a kutya, annyira meg fogod szeretni, hogy nem a hibákat fogod nézni... :)

2011. ápr. 13. 14:21
 5/8 KicsiSráác ^ ***** válasza:
0%
Az nem igaz,hogy az Angol bulldog benti kutyus...A szüleimnek van 1 ismerőse akinek csaknem 10 angol bulldogja van és mind kint van a kertben!...Emigy meg ha a nagy kutyusokért vagy oda,akkor birom ajánlani a Dobermann-t!Nekem is van 1...Nagyon aranyossak...Néha nagyon lusták,néha pedig nagyon-nagyon aktivak...Csak annyi a baj velük,hogy nagyon erős kutyák...Engem se mindig eresztenek anyuék vezetgetni az én Helimet,mert már egyszer majdnem elszököt...De már úgy bevan tanitva,hogy ne mennyen el tőlem...Nagyon okos,inteligens,néha önfejű,szeretnivaló és könnyen tanitható kutyusok!...Báris az én dobim ilyen ! :):D..Remélem segitettem!
2011. ápr. 13. 14:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia,

fura hogy eddig senki sem akadt fenn a kaukázusis dolgon, főleg hogy úgy írod folyamatosan születnek kiskutyái a szukának.

Ha nem akarsz keverékeket ( mert ugye a tied is kinti lesz), akkor a tiedet legalább ivartalanítani kell, bár a kau-kat sem ártana, hiszen 3 alom valószínű elég már.

Bocs, ha rosszul látom át a helyzetet.

Szerintem keresgélj tovább, próbálj kiállításokra eljárni stb.

Ajánlom a 101 nagykutya c. műsort, azt hiszem Animal Planeten adják, én az egyik részben találtam rá a 3 álom-fajtám közül az egyikre.

Így a leírásod alapján mondjuk nekem a leonbergi ugrik be.

2011. ápr. 13. 16:20
 7/8 anonim ***** válasza:
A kutya olyan amilyenre neveled. A kau nem azért anyáskodik mert olyan, hanem mert nem tisztel téged úgy hogy bármikor szót fogadjon. Ez egy kemény fajta...
2011. ápr. 13. 17:41
 8/8 KicsiSráác ^ ***** válasza:
Ez különben mindenkinél igy van :)...De majd elmúlik ez a "hiba" ha nállad lesz :)...
2011. ápr. 13. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!