Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel kenjem be az ajtót/tapét...

Mivel kenjem be az ajtót/tapétát, hogy a 4 hónapos ebem ne egye meg amíg nem vagyok otthon? SOS

Figyelt kérdés

Sziasztok!valaki volt már ilyen helyzetben?Befogadtam a tacsim mellé egy elkóborolt erdélyi kopó jellegű kb 4 hónapos kant. Kb 3 hete kezdett fogta váltani. Amíg nem vagyok otthon (11óra) addig sajnaos megkezdte a tapétát meg az ajtófélfát. Van neki rágójátéka, azt is rágcsálja, de hát tudom h amugy meg hiába van ott a másik unatkozik.

Vízzel higított ecettel befújtam a falat ahol leette a tapétát, meg az ajtófélfát is.Tudnátok javasolni valamit ami mondjuk keserű, amivel bekenhetem a dolgokat?semmmi mérgező természetesen!előre is köszi!

2011. ápr. 13. 09:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

erős paprikával bedörzsölni. Bár volt már olyan kutyám, aki magában is megette az erőspaprikát, mert szerette...

De körömrágás ellen létezik keserű körömlakk. Emberekre is ártalmatlan, csak baromi rossz íze van.

2011. ápr. 13. 10:03
 2/15 anonim ***** válasza:
Ezt a fogváltás miatt csinálja szerintem!Az egyém a parketta szegőlécét ill. az ajtófélfát rágcsálta meg,ha elmentem otthonról!Erről fogváltás után leszokott.Különben az is lehet,hogy így bosszulja meg,hogy otthagyod!!Hát amúgy a kölyökkutyák tudnak produkálni:)ERRE KÉSZÜLJ FEL!!
2011. ápr. 13. 10:15
 3/15 (L) Bella (L) ***** válasza:

Azért 11 óra nagyon sok egy kutyának!De most nem kritizálni szeretnélek, inkább problémát kéne megoldani.

Van egy olyan játék, aminek az a neve, hogy KONG!

Tölthető jutifalattal, vonzza a kutya figyelmét és jó esetben azt rágcsálja a tapéta helyett.

Mielőtt elmész vidd el egy órára sétálni. Nálunk ez nagyon jót tesz a blökinek reggel, és nekem is.

Viszont amit még tanácsolnék, hogy kezd el komolyan nevelni a kutyát. Jan Fennel kutyapszichológia könyvét mindenképpen el kéne olvasnod.

2011. ápr. 13. 10:44
 4/15 (L) Bella (L) ***** válasza:
Ja és ha bekened pirospaprikával, ne csodálkozz, hogy hasmenése lesz...
2011. ápr. 13. 10:46
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors válaszokat!:)

Tudom mivel jár egy kölyökkutya, de sajnos a 11 órás távolléttel nem tudok mit kezdeni (már ha enni akarunk).

A kutyapszichológiát már olvastam a tacsim miatt és most fejezem be Ceaser könyvét. Reggel fél órát fut a barátaival a futtatóban, de már tervbe van véve hogy 1 órásra bővítem a reggelt. De lássuk be hogy nem kelhetek 4kor sem, m az meg a munka rovására menne. Adzonkívül ugye ha reggel lemozgatom, attól sajna még van ideje magát kipihenni...

A kongra énis gondoltam, de összekapnának a tacsival a kaján, ez nem opció.

Ha otthon vagyunk természetesen nagyon rendes. Szeparációs szorongása elvleg nincs, kérdeztük a szomszédokat (nyugdíjasok-panel), hogy nem hangosak e, sírnak e, de azt mondták h semmi dráma. Mikor indulunk, szépen lefekszenek a helyükre és csöndben vannak. Volt h 5 percet vártunk, lesz a sírás de semmi.

Ma sztem veszünk nekik uj játékokat. A körömlakkról pedig megkérdezem az állatorvost h azért állatra nehogy ártalmas legyen.

A pirosparikát annyira nem tartom jó ötletnek. szegény szeretne szobatiszta lenni, már látom rajta a szándékota, szándékosan megf*satni, hogy stresszeljen azt nem szeretném, meg egymás szemébe ne kenjék...

2011. ápr. 13. 11:31
 6/15 anonim ***** válasza:

Nem az őrölt verzióra gondoltam, hogy egy rétegben vidd fel.

Sima erős paprikának a nedvével bekenni. Abból felületről nem tud annyit lenyalni, hogy meghajtsa, viszont erős íze van.

2011. ápr. 13. 11:38
 7/15 A kérdező kommentje:

Hát egy próbát megér a paprikás dolog.

Amugy én megértem h kölyök, meg hogy fogatvált, sőt azt is h félig-meddig szobatiszta (hétvégén teljesen a napi 5-6 sétával). ezt is megértem, csak ez iszonyatos anyagi kár, és megszabadulni nem szeretnék tőle.

Ezzel nem szívesen kísérletezem hogy reggeli lemozgatás segít e. Ettől még 1 órásra bővítem a reggelt, de a biztonság kedvéért azért elvenném a kedvét a rágcsálástól.

2011. ápr. 13. 11:42
 8/15 anonim ***** válasza:
Színtelen bőrolaj.
2011. ápr. 13. 12:36
 9/15 A kérdező kommentje:
bőrolaj? azt hogy kell elképzelni?:) lehetne kicsit bővebben?
2011. ápr. 13. 12:50
 10/15 anonim ***** válasza:
Ha meg tudnál bízni valakit, hogy nap közben kétszer-háromszor nézzen rá a kutyára és vigye ki egy kicsit játszani, mozogni és a dolgát elvégezni, akkor a szobakennelt javasolnám. Csak 11 órát a szobakennelben tölteni sok lenne, de ha megoldható a segítő, akkor a legjobb módszer lenne, egyúttal a szobatisztaságra is könnyen ránevelhető a szobakennellel.
2011. ápr. 13. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!