Egy kiskutyának hány hónapos korától lehet főtt csontot adni? És milyen testrészből (úgy értem ami nem szilánkos, azaz veszélyes ránézve)?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 12. 19:33
1/10 xnorkax válasza:
Szerintem onnantól ideális, ha már maradandó fogai vannak. Szóval olyan 5-6 hónapos kor körül. Fogváltásnál semmiképpen, olyankor inkább valami műanyag dolgot, ami kicsit puhább adj neki.
Sertés és marha csontokat jó adni. Pl. lábszár.
2/10 anonim válasza:
A főtt csont veszélyes lehet, mert a meleg hatására a calcium szerkezete megváltozik, keményebb lesz és szálkásodhat. akkor inkább adj nyerset.az "puha"
4/10 anonim válasza:
Ha jön a foga, akkor lehet már mert szeret rágni olyankor, vagy ha kinőtt a maradandó foga...Pl füstölt disznócsont, illetve főtt. A nyers disznócsont vagy hús veszélyes, szívférgességet okoz, csak főzve.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!
2011. ápr. 12. 20:15
6/10 anonim válasza:
ma 20:00
Szívférgességet egy szúnyog fajta okoz a meleg éghajlatú országokban, nem a csont.
A kutya fajtája nem mindegy a csont adásakor. Egy 3 hónapos yorki nyílván egy lapockával, vagy oldalas csonttal el van akár napokig is. Egy nj, vagy berni, vagy bármi nagytestű kölyöknek már igazán élvezetes a marha ízület a tovább tartó rágni való.
7/10 A kérdező kommentje:
Westiem van.
2011. ápr. 12. 20:25
8/10 anonim válasza:
Szívférgességet a nyers disznóhúsban található élősködő is okozhat. Ezért lehet csak főtt disznó húst adni nekik.
9/10 anonim válasza:
azt nem tudommiért ragaszkodsz a disznóhoz. az én kutyáim nyers csontot kapnak,marhát birkát, csirkét. az állatorvos ajánlásával.
10/10 anonim válasza:
Nem ragaszkodom, csak mint példa írtam... én is mindenfélét adok nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!