Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta legyen?

Milyen fajta legyen?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok a kutyákkal kapcsolatos dolgokkal, tapasztalt vagyok, és már néhány fajtát válogattam is ki magamnak. Én csak a véleményeitekre vagyok kíváncsi, hogy ti mely kutyafajtákat ajánlanátok :-) Kinn lenne, óriási kert. Napi séta megvolna, a házba is bejöhetne bármikor. Nagyobb testü legyen, de ne egyen nagyon sokat. Legyen játékos, de azért ne engedjen mindenkit magához közel és könnyebben tanítható típus legyen. Köszi előre is a válaszokat! :)
2011. ápr. 10. 20:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Csak tipp...de dalmata?
2011. ápr. 11. 05:33
 12/21 anonim ***** válasza:

nagy test = nagy etvagy, ez elkerulhetetlen.

Az idegenekkel szembeni bizalmatlansag sokban fugg a nevelestol, de vannak a nagyon baratsagos fajtak pl: golden, collie, labrador es vannak az inkabb munkakutyakhoz kozelito fajtak mint a kozep/orias schnauzer, malinois, doberman, tervueren, ezek nem kifejezetten csaladi kutyak, tehat a nevelesuk odafigyelest igenyel, de ugyanakkor konnyen tanithatoak ertelmes ebek.

2011. ápr. 11. 10:26
 13/21 anonim ***** válasza:

A gond csak ott van, nem derül ki, hogy a kérdező mennyi időt szánna a kutya tanítására, foglalkozására.

Ezért felelőtlenség ajánlgatni fajtákat.

Ezért értelmetlen más véleményét kérni ebben az esetben.

Ilyen alapon azt is megkérdezhetném: mi a véleményetek arról, hogy miért nem tartok macskát kutya helyett.

Mire mentek ennyi infóval és mire mennék én a véleményetekkel?

2011. ápr. 11. 10:32
 14/21 anonim ***** válasza:

NEM VAGY TAPASZTALT, MERT AKKOR TUDNÁD :

körül kell nézni :

kutyaiskolákban ( ott meglátod a fajták közötti különbséget munka közben )

kutyakiállításokon : küllem, és vérmérséklet szerint,

egyszerre sok tapasztalt tenyésztővel beszélhetsz !

de a legelső:

a saját igények !!

és nem a küllem számít, a legfontosabb a kutya wessen-je ( egyénisége ,stb )

a lényeg, ha külsőre akarsz kutyát venni, akkor sok probléma lesz, ha viszont tudod, hogy mit keresel , akkor szánj rá időt !

a menhelyi kutyák is jó választás, csak ott nagyon erős érzelmi nyomás alatt sokszor rosszul dönt az ember !!!

inkább csak körülnézni, vizsgálódni, tanulni, és akkor a legjobb kutyát választod a legjobb helyre!

vagy nem :)

de ez csak rajtad áll !

keverék, vagy hibrid kutya = mindkét, vagy az egyik szülő fajtatiszta,sok esetben törzskönyves !!( csak éppen más fajta )( a vakvezető kutyák legtöbbje ilyen !!golden és labrador keverék, de ilyen a labrapudli, meg még vagy 20 fajta )

korcs = a kutya szülei utcagyőztes vérvonal !!

de mindegyik kutya !!

javasolt juhász,vagy pásztorkutyák könnyeben taníthatóak, terrierek izgágábbak, vadászkutyák aktívak,társasági kutyák kevesebb mozgás , buldog makacs önfejű és hűséges , stb.

ezek mind általánosítások !

2011. ápr. 11. 12:36
 15/21 A kérdező kommentje:
Annyian félre értik a kérdést, én csak pár véleményre voltam kíváncsi. Amúgy mindenkinek köszönöm a választ! Nem sajnálom tőle a kaját, ezt úgy értettem hogy ne egy angol masztiff legyen! kb. 50 kg. Utolsó: képzeld, járok kutyakiállításokra a kutyámmal és kutyaiskolába is jártunk. És tisztában vagyok a kutyákkal kapcsolatos dolgokban. Nem az érdekel, hogy hogyan kell kutyát nevelni hanem kutyafajták! A szocialáziót megtudom oldani és a jó körülményeket.
2011. ápr. 11. 17:33
 16/21 anonim ***** válasza:
22%

"Nem az érdekel, hogy hogyan kell kutyát nevelni hanem kutyafajták!"

Ez helyénvaló, ha csak fényképeket gyűjtesz a kutyafajtákról.

De ha tartani is akarsz, ha a családba kutyát akarsz, akkor bizony érdekelned kell, hogy hogyan kell nevelni.

Mert SENKI nem lehet eléggé tapasztalt ahhoz, hogy ne lenne tanulni valója.

Tudod pl. hogy a kutya miért csóválja a farkát?

Érdekelne a válaszod, de tényleg.

2011. ápr. 11. 18:21
 17/21 A kérdező kommentje:
Úgy értettem hogy nemkell kioktatni. Igen, tudom. Fajtársai közti kommunikáció, vagyis egyfajta testbeszéd. De kifejeztheti az érzelmeit is, attól függ hogyan csóválja :-) Nincs kedvem részletezni
2011. ápr. 12. 14:53
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

A kutya egyetlen ok miatt csóválja a farkát.

Nem testbeszéd, nem barátság jele, hanem az izgatottságé.

Olvass sok szakirodalmat és beszélgess szakemberekkel.

Mindenkire ráfér a kioktatás.

2011. ápr. 12. 15:27
 19/21 A kérdező kommentje:
Ez nemigaz. Nem csak az igazgottság jele!
2011. ápr. 16. 15:57
 20/21 anonim ***** válasza:

Jó, nem vitázom.

Csak azt nem értem, ha ennyire biztos vagy magadban, ha zokon veszel más infót, mi a fészkes fenének kérdezgetsz itt és miért nem osztogatsz inkább tanácsokat...

2011. ápr. 16. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!