1 hónapos kiskutyák már elválaszthatóak az anyjuktól?
3 hetes kortól kell őket eteni. A tápot nem kell beáztatni, mert nem lesz semmi bajuk attól ha száraz. Természetesen ez a nekik való kölyöktápra vonatkozik. A konzerv nem jó nekik, mert abban szinte csak víz van, semmi tápanyag. Illetve vannak jobbak de azok méregdrágák.
Az anyjától elválasztani viszont csak 8 hetes korától ajánlott ugyanis az anyakutya nem csak azért van hogy etesse hanem azért hogy nevelje. Ha idő előtt elveszed akkor fontos dolgokat nem tanulnak meg.
Kedves első válaszoló!
3hetes kortól kapnak tejet meg konzervet is. még az anyjuk is eteti őket olykor-olykor. Nem én akarom őket leválasztani hanem az anyám, de hiába magyarázom, hogy még nem kéne:S őt már nagyon zavarja... És a felnőtt táp lett nekik beáztatva úgy tudom.
Kedves második válaszoló!
Már 5 hetesek. És ahogy említettem nem rajtam múlik:S
Bocsi de gondoltatok volna rá az előtt, hogy vemhes lett a kutya komolyan nem tudlak sajnálni...
4 hetesen elválasztani állatkínzás.. kevés esélye van, hogy normális felnőtt lesz, ez olyan mintha egy kisgyereket vennének el az anyjától csak mert már tud enni...egy 3 éves gyerek is tud enni de attól még kell neki az anyja...
8. hét minimum. 6-7 hetesen már nem szopnak de ez nagyon fontos időszak amikor a testvéreitől és az anyjától szabályokat tanulnak meg pl megtanulja milyen erősen haraphat stb. Ha ezeket nem tanulja meg a gazdi szenved majd vele rendesen. A szaporítók szeretik odaadni már 6 hetesen mert innentől kezdve ugye magától eszik és többet kéne rá költeni...
Mi 12 hetesen adjuk oda a kicsiket ha az összes oltásuk, és a szemvizsgálat, chip, Tk stb minden megvan.
.4 hetesen még oltani se lehet, pedig pl a parvó cipőtalpon is bevihető a lakásba. Nálam is most 4 hetesek a kicsik és cipőbe senki nem jöhet be, antibakteriális fertőtlenítős kézmosás és váltás ruha után nyúlunk hozzájuk...
Chip nélkül meg nehogy odaadd a kicsiket mert már olyanról is hallottam aki 80 ezer forintos bírságot kapott emiatt (ez Pesten volt, lehet vidéken más nem tudom hol laktok de jobb nem kockáztatni)
Konzervet ne adjatok neki, felesleg ennyi erővel vizet is adhatnál mert 80%ban víz, a felnőtteknek való táp áztatva se alkalmas a kicsik nevelésére mert más az összetétele minimum 3 hónapos kortól lehet azt adni.. de akkor is inkább kölyök vagy junior kaja...
Már vártam hogy írjon egy rosszindulatú okostojás is. Ha ennyi mindent tudsz leírhatnád normálisan hangnemben is. Képzeld el, hogy kertes házba lakunk és azt is, hogy nem mi dugtuk meg a kutyát, és fogalmunk sincs hogyan lett vemhes, mert kimenni sehol sem tud. De ha már megtörtént megtartottuk őket és kapnak kaját, takarítunk utánuk és minden egyéb. Legtöbben földhözcsapták volna, vagy hasonló, mert rengeteg ilyen van. Foglalkozunk a kutyákkal és érdekel a sorsuk mint látod,és nem kéne úgy viselkedni mintha állatkínzók lennénk. Mivel nem volt még kiskutyánk (legalábbis egy egész alom) így csak annyit tudok amennyit olvastam, vagy hallottam.
Mint említettem nem 4, hanem 5 hetesek. És azért kérdeztem meg, hogy ellehet-e ajándékozni őket, hogy tudjak ellene tenni, és tudjak valamit mondani, hogy miért kell itt lenniük, nem azért mert egy szemét állatkínzó vagyok nyilván.
És ha olyan okos vagy mondd meg azt is hogy akkor mit adjak a kutyáknak, mert azért milliomosok sem vagyunk, se konzerv se tej se kutyakaja... akkor mi a jó? Kizárólag junior táp...? És képzeld nálunk kint vannak a kutyák az udvaron, és nem antibakteriális fertőtlenítős kézmosás után nyúlunk hozzájuk, mert azért ez is túlzás. És biztos, majd az összes kutya chipet meg oltást fog kapni mielőtt elajándékozzuk.. A mi kutyánkat sem oltatta be senki helyettünk, és chipje sincs, sőt a legtöbb kutyának MO-n szerintem nincs. És ezt se azért mert szemetek vagyunk, hanem mert nincs rá keret.
minimum 8 hét! az sem árt ha 9. súlyosan sérülhet a kutya mentálisan, ha korábban elválasztjátok!
ami most kimarad, az csak évek alatt lehet pótolni! sajna ezért van olyan sok viselkedés zavaros kutya, mert nincsenek megfelelően szocializálva...
szerintem ebben teljesen igazad van kedves kérdező,nekem is hasonló a gondolkodásmódóm,csak most majd jönnek a "minek neked kutya ha nincs rá pénzed" jellegű beszólások :/ (amúgy a kérdésben 1 hónapos kiskutyákat említetteél,ezért következtettem arra,hogy 4 hetesek,de ezek szerint tévedtem)
2.voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!