A gagyibb fajta kutyakonzervek nem is jók egyáltalán?
Arra jó hogy ne haljon éhen a kutya és jól lakjon vele de semmit nem ér semmi tápanyag benne tele van rákkeltő anyaggal adalékokkal és a hústartalma alacsony (a húst úgy kell érteni h ami a hentes asztalról "leesett" dolgok = vagyis tyúk szem , csőr stb...)
Am olcsóbban kijön ha rendelsz nagy (15-20kg-os ) tápot a netről mert egy konzerv kb 300ft míg a táp sokkal olcsóbb ha elosztod (pl dog chow ) lehet drágának tűnik elsőre de sokkal jobb hidd el jobban megéri (egészségesebb) és olcsóbban ki tudsz jönni belőle ha jól csinálod :D
Tőlem az állatorvos kérdezte, hogy adok e konzervet a kutyáimnak.
mondtam, hogy néha
kérdezte , hogy hány forintot fizetek a vízért(csapvíz,csatorna).
mondtam egyszámot
Az jó mondta mert akkor ez a konzerv áron kb 10 millió forintot fizetnék érte.
vagyis hülyeség konzervet venni, mert víz az egész.
Pontosan, de azt hittem, mindenkinek van annyi gógyéja, hogy megnézi, mit vesz. A konzervekre rá van írva, hogy 81% víz (persze, nedvesség címszó alatt). Ezt fizeted meg qva drágán (valójában a csomagolást).
A drága, minőségi konzerveknél nevetséges árak vannak. Még akkor is olcsóbban jönnék ki az etetésből, ha Taste of the Wild-ot adnék a kutyáimnak, ami az egyik legdrágább száraz, mintha egy középkategóriás minőségi konzervet.
Én megnéztem, hogy a gagyi noname kutyakonzervekből az enyémnek 3 kell naponta (1240 g azt hiszem), az 1000 Ft, és tápértéket mégsem ad (rossz minőségű fehérje, talán még rosszabb szénhidrát, csomó víz, kb. 3, de max. 4 vitamin, és kitudja, milyen anyagok nincsenek a húsban például), míg egy tökjó szárazat kapnak, minden extrával, és az napi 500 Ft.
Én én ezért veszek szárazat, amit beáztatok. Így élvezem a magas nedvességtartalmú étel előnyös hatásait, olcsón :)
A konzervnek azért van létjogosultsága, mert ezek ellenére is sokkal gusztusosabbnak találják a kutyák, mint a szárazat, akár áztatott, akár nem.
De már ezt is megoldottam olcsón, húsleveslével ízesítem az áztatóvizet :D
Semmi baja nem lesz tőle, ha néha adsz neki. Ezen tartani persze nem egészséges.
Az enyémek Biomill tápot kapnak, ez a mindennapi koszt (30 % hústartalom, egy jó felső-közép kategóriás táp). Havi két-három alkalommal pedig kapnak valami házikosztot, maradékot, vagy főzök nekik csirkenyakat vagy kapnak olcsó konzervet. Ezt inkább a változatosság miatt adom nekik és csak ritkán, de ennyitől még nem lesznek rákosak, betegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!