Haltival (szájszíj) tényleg leszoktatható a kutya húzása?
Azt olvastam és kutyás filmekben is láttam,hogy ilyet használnak,ha húzásról akarják leszoktatni a kutyát.
Próbálta már valaki?
Mik a tapasztalatok?
Köszönettel!
A fojtós azért nem elég, mert a nyak alsó részének feszül, ami korábban - valószínűleg a sok húzásnak köszönhetően - igen megizmosodott. A haltival biztosan nem tud húzni, mert a fejét tartja vissza, így nem tud teljes súlyával ellentartani. Abban viszont már nem vagyok biztos, hogy fog-e húzni, ha lekerül róla a halti, és felkerül a hagyományos nyakörv.
Amit én ajánlanék, az a retriever póráz. Lényegében ez is fojtó, bár ezt magasabban kell helyezni a nyakon, az álla közelében, a füléhez közel. Van neki egy kis, szabályozható gátja, ennek köszönhetően, amikor ellazul a póráz, a nyakörv nem ereszkedik le az alsó részre, hanem fent marad. Ezen a részen nem tud kiizmosodni a kutya olyan szinten, hogy megszokja, és nagyon sokan számoltak be arról, hogy a látszólag javíthatlanul húzó kutyát sikerült korrigálni a segítségével.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Fojtó nyakörvvel gyakorlunk,elég szépen haladunk,csak a reggeli lemenetelnél vannak gondok,gondolom "sürgős" a dolga a kutyámnak:)
Jól gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!