Mit kell tudni a terrierekről?
Makacs és öntudatos kutyák, ellenben imádni valóak. Lehet bármilyen jól nevelt, egy kis önállóság mindig marad benne. Nem a legkönnyebben nevelhető kutyák, de hihetetlen magas az intelligenciájuk. A legnépesebb fajtacsoportok közé tartozik. Mivel vadászkutyák, mennek az orruk után, ezért a behívás tanítását minél előbb el kell kezdeni.
Nekem egy terrier keverékem van és imádom. ^^
mindig próbálkoznak átvenni a vezérséget,és olyan lazán hogy észre se veszed
könnyen tanul ha egyszer figyel rád
és nagyon labdásak/játékosak ha annak neveled
folyton szöknek
Nem vitatkozom, de nem értek veled egyet. Sok kutya úgy kerül menhelyre, hogy az idióta gazdáik nem tudták, mit vállalnak egy terrierrel. Nem a kutya hibája, ha energia levezetésként megsétáltatja magát, vagy átrendezi a kertet.
Normális és tapasztalt gazda mellett a terrierfélék ugyanolyan kutyák, mint a többi. :)
Általában kisebb termetű kutyák, hiszen a föld alatt rejtőző állatok elfogására lettek kitenyésztve (innen a nevük, terrier, mint terra, azaz föld). Többségük kicsi, mokány, erős csontozatú kutya, aki bátroságban, harci kedvben és játékosságban fölveszi a versenyt bármely más kutyafajtával. A vadászkutyák sorozatban összefoglalóan írtam a terrierek fajtacsoportjáról (FCI besorolás szerint ez a 3.), de most egy kicsit részletesebben fogok foglalkozni velük. Az FCI fajtatípusok besorolását vettem alapul, ami ebben az esetben leginkább méret szerint csoportosítja a terriereket. Így megkülönböztethetünk magas, alacsony és törpe méretű, valamint bull típusú terriereket.
forrás: ebenci klopédia :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!