Hosszúszőrű órástestű kutyának nyáron levágatjátok a szőrét? Vagy bármi másnak akinek nem szokták?
Egy skótjuhászunk és egy tacskónk van. A tacsi jobban szenved nyáron, mint a skótjuhász. Erről ennyit.
Szerintem se vágd le. De ahogy olvasom az ellenséges válaszaidat, te már eldöntötted. Így tök mindegy mit írunk. azt csinálsz amit akarsz, csak a kutyát sajnálom.
Sajnáljátok a kutyát? :D Mégis miért?
Komolyan úgy beszéltek róla, mintha legalább a fejét készülne levágni a kérdező. Ez csak a szőre....
Amúgy én is hallottam több helyen, hogy a hosszú szőr pont, hogy véd a hő ellen (is), nekem mégis az a tapasztalatom, hogy sokkal jobban lihegnek és szenvednek a hőségben, mint egy rövidszőrű kutya.
Egyik ismerősöm pl. nyáron le szokta vágatni a bobtail-je szőrét és sokkal jobban érzi magát a kutya.
Azt viszont nem tudom, milyen hamar nőne vissza a szőre és, hogy nem lenne-e rosszabb minőségű, mint előtte.
Szerintem érdemes egy kutyakozmetikust megkérdezni.
pont hogy nem kell sajnálni a kutyát "okosok",mert szeretem és azt szeretném hogy neki jó legyen és nem szenvedjen a melegben!!!nekem nem számít hogy néz ki vagy milyen a szőre minősége csak az jól érezze magát 40 fokban is!
és nem kopaszra akarom vágatni csak kicsit rövidebbre
Nem fogja magát jól érezni 40 fokban sem lenyírva, sem szőrösen. Senki nem érzi magát jól nagy melegben. Legalább is az ember izzad, a kutya liheg és hűvösbe bújik.
Végül is nem visszafordíthatatlan lesz a helyzet, ha megnyírod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!