Honnan tudhatom, hogy a kutya csak fél, vagy idegrendszerileg gyenge?
A tenyésztő biztos megfogja engedni, hogy fazekakat csapkodj a földhöz!!!
Egy labilis idegrendszerű kutyánál nagyon oda kell figyelni, mert a mérleg mindkét oldalra elbillenhet. Folyamatosan kell idegen zajokhoz, emberekhez szoktatni.
Egy normális idegrendszerű kutya, nyitott, érdeklődő, kiváncsi. Magabiztosan közlekedik, megy be idegen helységekbe, odamegy idegen emberekhez.
Mitől fél a kutyus?
Hát, a póráztól, attól,ha elindulok felé, ha megemelem a hangom. Idegen emberektől,zajoktól,kutyától nem.
Rosszul tettem fel a kérdést.Úgy akartam,hogy honnan tudom eldönteni,hogy szocializálási gondok vannak,vagy idegrendszeri gond.
A kutyák nem szoktak félni a póráztól, sőt, boldogok, mert tudják, hogy mennek csavarogni:) Esetleg valaki nem bántotta vele? Amikor indultok, ne Te menj felé, hanem hivd magadhoz, és jutalmazd ha odaért. Meg kéne értetni vele, hogy a gazdihoz menni mindig jó dolog.
Nincs ennek a kutyának valami rossz tapasztalata?
Ha a zajoktól, más kutyáktól nem fél, akkor nem valószínű, hogy ideggyenge. Inkább rossz dolgok történhettek vele régen és benne maradt, hogy pl. ha pórázt raknak rá, akkor rossz történik.
Ezt türelemmel és odafigyeléssel lehet kezelni. Ne fukarkodj a dicséréssel, jutalmazással, ha jól viselkedik, nem fél. Pozitív élményeket kell kötnie a pórázhoz és egyéb általa rettegett dologhoz.
Amúgy az nem gond, ha megijed attól, ha megemeled a hangod. De ebben legyen egy kis átmenet, szóval a legkisebb hangerőváltozástól még nem szabad megijednie, csak pl. akkor, ha rászólsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!