Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy spánielem, a nyáron...

Van egy spánielem, a nyáron lesz 10 éves, de valami nincs rendben vele. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

Hátha tapasztalt már valaki hasonlót. Kislány kutyusról van szó, a nyáron lesz 10 éves. Kb 1 hete tüzel, viszont nagyon furcsán viselkedik. Azt tudni kell, hogy 2 helyen is van kialakulóban gerincsérve, de még nem lehet műteni, nem is nagyon akarom megműttetni, mivel kockázatos, így csak porcképződés elősegítő zöldkagyló kivonatot adok neki a doki javaslatára. Viszont kb másfél hete megint elkezdett sántítani, ez is egy jele, (ha fáj a háta), és azóta nagyon bágyadt. Ahol rájön az álmosság, fekszik el és már alszik is, ki sem mozdul a lakásból, csak ha muszáj és mondom neki, ha ki is megy a kertbe ott is fekszik le és ennyi. Tegnap 2x is hányt, pedig semmit nem adunk neki tápon kívül, mert a gyomra, epéje is nagyon érzékeny.

Mi lehet a baja? Szinte egyik napról a másikra lett ilyen bágyadt, nem hiszem, hogy a tüzelés viselné meg ennyire.

2011. ápr. 5. 08:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Igen.
2011. ápr. 5. 17:05
 12/16 panettone ***** válasza:
Eljutottatok orvoshoz? Indul a kullancs szezon, az hogy lehet méhgyulladás egy dolog, de lehet babézia is nem kellene megvérni míg véreset pisil...?
2011. ápr. 6. 19:05
 13/16 A kérdező kommentje:
tegnap sajnos nem jutottunk el orvoshoz, de már estére javult. Mára meg majdnem a régi a viselkedése. Annyit már nem alszik, hozta a labdáját, bújik, ugrándozik. Lehet én reagáltam túl, és lehet a tüzelés viselte meg, de ha elmúlik neki, (már kb 3 hete tüzel), elviszem megviszgáltatni mindenféleképpen, szűrjenek ki minden lehetséges betegséget, vegyenek vért, nézzenek meg mindent, meg egy általános vizsgálatra elviszem. Kullancsoktól félek, 3 éve kiltixet használunk, lekopogom azóta nem is volt benne kullancs, de bevallom, nekem is megfordult a fejemben. De így, hogy szemmel láthatóan javult, kicsit megnyugodtam.
2011. ápr. 6. 21:53
 14/16 anonim ***** válasza:
3 hete tüzel, és még mindig vérzik? Akkor az tutira méhgyulladás!
2011. ápr. 6. 21:59
 15/16 A kérdező kommentje:
Világ életében így volt, hogy végig vérzett. Elvétve találok csak 1-2 cseppet, tehát nem nagyon, és nála mindig ilyen volt.
2011. ápr. 7. 10:27
 16/16 A kérdező kommentje:
Holnap visszük vérvételre a kutyust.
2011. ápr. 8. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!