Kutyamat milyen gyakran furoszthetem meg? (samponnal)
Figyelt kérdés
Az allatorvos azt mondta , hogy ket hetente egyszer , viszont olvastam egy konyvet abba azt irta , hogy fel evente egyszer igaz , hogy 25 eves mar az a konyv, nektek mi a velemenyetek?2009. febr. 27. 20:12
1/10 anonim válasza:
évente egyszer-kétszer. Nagyon jó samponokat lehet már kapni, de mindegyik tönkreteszi a kutya bőrét, szőrét és sok probléma, allergiás reakció, bőrszáradás, szőrhullás lehet a következménye. Elég egy nedves ronggyal a koszt a lábáról, esetleg a szőrvégéről letörölni, jól kifésülni
2/10 anonim válasza:
Nem tudom, milyen fajta, kertben vagy lakában él, ezektől is függ, hogy milyen gyakran van rá szüksége. Szerintem a két hét a maximum, de nem hiszem, hogy télen két hetente kellene fürdetni. Nekem pl. mudim van, évi 1-2 alkalommal fürdetem, pedig kiállításra is járunk, de azért ez a legtöbb fajtának nem lenne elég, ha kiállításra akarnám vinni. Viszont egy családi kutyának igen. Szerintem érdeklődj az adott fajta szakértőjénél.
3/10 anonim válasza:
Á, nem szabad ilyen gyakran mosni. Az előttem szóló mindent nagyon jól leírt.
4/10 anonim válasza:
Az én véleményem az, hogy 3-4 havonta. A túl gyakori fürdetés nem tesz jót a kutyus bőrének. Mi Panzi száraz sampont használunk (kifejezetten kutyáknak készült), hogyha kellemetlen szaga van az ebzetnek.
5/10 anonim válasza:
A lehetö legritkábban! Persze,ha nagyon koszos akkor muszáj,de nehogy kéthetente! Évente 2-3-nál ne legyen több,még lakásban tartottnál se. Csak a lábát mosd meg ha koszos. Télen egyáltalán ne fürdesd,megfázhat.
6/10 anonim válasza:
Az a régi 25 éves kutyás könyv bizony jól írja, évente 2x.
A plüss kutyát pedig lehet 2 hetente, de fontos, hogy a rávarrt mosási címkére is légy figyelemmel.
7/10 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat , pfff lassan kezdem nem erteni , hogy mert ez a kornyek legjobb allatorvosa... 2es fel honapja van nalam es idaig 3szor volt megfurosztve samponnal , utanna egybol torulkozobe tettem es be a meleg szobaba szoval nem fazott meg egyszer sem , akkor ezentul nem furdetem 2 hetente hanem ugy ahogy ti irtatok , szoval 4 honaponta, amugy a szobamba tartom labat le szoktam mosni es torulni, neha a hasat es a fejet is ha nagyon saros.
2009. febr. 28. 00:12
8/10 anonim válasza:
Kutyasamponnal szerintem akár 3-4 havonta is, gyakrabban nem kéne szerintem. Persze nyáron gyakrabban fürösztheted, de akkor nem kell a sampon.:)
9/10 anonim válasza:
én 4-6 hetente fürdetem őket,próbálom kihúzni minél hosszabb időre.de velünk alszanak.ha koszos lesz valamijük egyből lemosom vízzel.ezt nem lehet igy megmondani hogy x időnként fürdesd,ha belehempereg a sárba,kakiba,ki tudja mibe ugyis megfürdeted gondolom.ami fontos még hogy mindig higítva tedd rá a sampont,ne töményen,jól öblítsd ki,és szárítsd meg ilyenkor télen.nálunk 24-25fok van,de én fázok vizes fejjel.meg a kutyák is remegnek amig vizesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!